Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-05-06 09:36

img_1562Henrik Svensson.

Henrik Svensson blir tränare i HP/HJ

Nu är ledarstaben satt för HP och herrjunior.
Henrik Svensson är klar som assisterande tränare, och kommer att arbeta tillsammans med William Törnqvist, Johnny Junler och Nisse Jonsson.
– Det känns förbaskat kul, säger han.

Henrik Svensson har varit aktiv i AHK:s ungdomsled i många år, där han följt resan för såväl klubbens 01:or som 04:or sedan de var små.

Nu tar han klivet till att bli assisterande tränare till William Törnqvist för HP och herrjunior.

– Det känns väldigt spännande. Jag känner killarna bra och har jobbat med ”Wille” mycket tidigare så det ska bli förbaskat kul att fortsätta. Vi funkar bra ihop, säger han.

Vad kommer du att vilja bidra med?

– Framför allt ett jäkla driv, det ska vara mycket glädje. Det är en elitsatsning vi håller på med men kärnan är att det ska vara roligt att spela handboll, säger han.

William Törnqvist, huvudansvarig för HP och herrjunior:

– Det känns som en mycket bra helhetslösning. Jag, Henke, Johnny och Nisse har jobbat tajt ihop tidigare på A-pojksidan och känner varandra väl samt kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi kommer lägga ner mycket tid och engagemang i verksamheten vilket förhoppningsvis smittar av sig även på spelarna, säger han och fortsätter:

– Dessutom kommer både Johan Nilsson och Torbjörn Johansson finnas med som hjälptränare och stötta upp någon gång i veckan under träning, vilket känns riktigt bra då de bidrar med lång och värdefull erfarenhet som spelare och ledare.

Christer Mårtensson, sportchef i AHK:

– Det blir en perfekt lösning med Henrik i HP och HJ. Vi tror att ledarstaben kommer att komplettera varandra på ett fantastiskt bra sätt för att ge våra spelare bästa tänkbara utveckling.

FAKTA: Så är ledarsidan för HP/HJ

Huvudansvarig: William Törnqvist

Assisterande tränare: Henrik Svensson

Ledare: Johnny Junler och Nisse Jonsson