2021-10-08 15:37


Foto: Bildbyrån

"Stödet kommer lyfta oss"

En av höstens mest inspirerande uppgifter står för dörren. På lördag åker AHK ner till Partille för att ta försöka ta över serieledningen från de regerande mästarna IK Sävehof. Här är Mikael Franzéns tankar inför mötet. 

Seriefinal väntar i konservburken som kanske fylls på lite mer denna gång när det kommer tillresta gäster. IK Sävehof har börjat bra och har endast ett poängtapp mot IFK Kristianstad då de spelade oavgjort. De är med i ATG Svenska cupen fortfarande och där väntar de oss i två matcher i kvartsfinal.

De har tappat den för Handbollsligan helt överlägsna Jonathan Edvardsson till Bundesliga men värvat in en annan mycket meriterad spelare i Jonathan i Stenbäcken från Skjern. Dessutom vår Alingsåsbekanting Olle Ek från Hallby.

Dessa två skall nog klara av att fylla skorna på ett bra sätt. Dessutom så har de fått igång färingen Skipagötu efter en tuff skadesäsong förra året. Stora favoriter var de innan säsongen drog igång och de har också visat under upptakten att de skall vara det fortsättningsvis. De har visat upp en fin variation både bakåt och framåt med många spelare.

Vi hade lite flyt senast och lyckades vinna över en annan förväntad toppkollega i HK Malmö hemma. Nu väntar en tuffare utmaning för oss helt klart. Men som alltid går vi för seger oavsett motstånd och vi vet om att stödet från de tillresta kommer lyfta oss.

Väl mött i Konservburken eller på CMore!

Mikael Franzén
Huvudtränare, Alingsås HK