Skrivet av Martin Larsen   
2021-09-30 11:08

Jacob-Lundahl_webb

Jacob stannar till 2024

Det blir två nya säsonger i Alingsås HK för Jacob Lundahl. Han kom till klubben som 17-åring och har på drygt tre säsonger vuxit ut till en bärande spelare i defensiven. Det nya kontraktet börjar gälla efter innevarande säsong.

Nu 20-årige Lundahl värvades till Alingsås från HK Aranäs som en mycket lovande ung spelare och har under sina säsonger i Handbollsligan visat att han kan bidra både i offensiven och i det defensiva arbetet. I framförallt försvarsspelet har Lundahl tagit stora kliv och är i dag en given trea i en försvarsstark uppställning. Dessutom tog han i Niclas Baruds och Johan Nilssons frånvaro rollen som lagkapten under stora delar av förra säsongen.

– Det känns väldigt bra och skönt att veta var jag kommer spela de kommande säsongerna. Jag ser ingen anledning till att röra på mig nu och jag trivs väldigt bra i klubben. Att Mikael Franzén valde att förlänga två år spelar såklart också in. Det är en trygghet, samtidigt som vi har ett skönt lag i år och de flesta blir kvar även nästa säsong, säger Jacob Lundahl.

Under sina tre första säsonger i Alingsås höll Jacob till på nio meter i offensiven men under den här säsongen har skador i truppen gjort att han fått vikariera på mittsex. En position som han trivs i och som han säkerligen kommer synas i även i framtiden.

– Det är såklart lite annorlunda men jag har inget behov av att spela just på nio meter. Det har varit roligt att spela på linjen och jag känner att jag utvecklats som mittsexa på den här korta tiden. Bakåt har jag en stor roll men hoppas kunna utveckla även det spelet ännu mer. Det är roligare att spela bakåt än framåt, säger Lundahl. 

Det nya kontraktet gäller från nästa säsong och innebär att Lundahl stannar över säsongen 2023–24, där den sista säsongen blir hans sjätte i klubben.

– Jag har svårt att se att det finns någon mer professionell svensk klubb att spela i vad gäller allt från det handbollsmässiga till alla personer runtomkring. Det finns inget som drar en härifrån, säger Lundahl.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Jacob har vuxit ut till både en mycket viktig spelare och en viktig person för gruppen. Det visar inte minst det faktum att han blev vikarierande lagkapten redan som 19-åring. Alla föreningar behöver kulturbärare och Jacob är på god väg att ta den rollen i Alingsås HK."

MIKAEL FRANZÈN, TRÄNARE: "Jacob kom till oss som en stor talang på vänsternio men slitna axlar och knän har gjort att han utvecklats till en av ligans bästa försvarsspelare. Dessutom har han haft en stark utveckling på mittsex den här säsongen. Jag är väldigt glad att vår unga försvarsklippa förlänger och fortsätter utvecklas med oss."