2021-09-14 15:42

Foto: Bildbyrån

Mikael Franzén inför seriepremiären

På onsdag kväll kastar Alingsås HK igång sin 17:e raka säsong i herrarnas högstaserie. Här är Mikael Franzéns tankar inför premiären mot Aranäs. 


Ett ovisst år i Handbollsligan väntar. Många av lagen har tappat spelare och många har fyllt på med delvis oprövade spelare. Aranäs har kanske uppgraderat sig på båda ytterniorna då Jesper Gustavsson återvänder hem efter några säsonger i Ystads IF och IFK Ystad. Dessutom har de fått in välspelande Backabördige Daniel Florander från OV Helsingborg.

Mellan dem så har de ständigt hotande, kämpande humlan Philip Jonson som flyger varje säsong. Lägg därtill en stabil målvakt i Daniel Bergqvist och råämnet Oscar Gentzel på nio meter så har ni en hel del spelare som kan göra livet surt för många lag.

HK Aranäs är ständigt bottentippade och har gjort det bra med små resurser men nu har de ökat sin budget lite och kan kanske börja klättringen uppåt i hierarkin. Vi är oerhört ödmjuka och minns storförlusten hemma förra säsongen och kommer inte att underskatta dem som övriga handbollssverige gör. Ett vilt kämpande Aranäs kräver respekt.

Vi är givetvis mer än sugna på att börja säsongen med en seger. Och med Seriens mest högljudda publik (Äntligen!) i ryggen så skall vi göra allt för att avgå med segern.

Varmt välkomna till Sveriges snabbaste golv, Estrad Alingsås!

Mikael Franzén
Huvudtränare, Alingsås HK