Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-07-20 19:44

bb201119jj013Mikael Franzén.

Serbiskt motstånd väntar AHK i Europaspelet

På tisdagen lottades de första omgångarna i European Cup. Där stod det klart att Alingsås HK kommer att ställas mot serbiska RK Metaloplastika Sabac i september.

– En anrik klubb med stora framgångar under 80-talet, säger tränare Mikael Franzén om motståndaren.

Ett nytt Europaäventyr väntar för AHK i höst.

I september kommer den första rundan av European Cup att äga rum, och Alingsås kommer att ställas mot serbiskt motstånd.

Efter tisdagens lottning stod det klart att RK Metaloplastika Sabac väntar.

En klubb som firade stora triumfer under 80-talet, då man vann Europacupen två år på raken (85 och 86) samt blev jugoslaviska mästare inte mindre än sju år i följd.

– Det finns många klassiska spelare som varit där. Veselin Vujovic bland annat, men även Jovica Cvetkovic och Mile Isakovic, säger Mikael Franzén.

– Klubben är häftig, i alla fall för mig. Sen vet jag inte hur det blir för andra. Det är ett klassiskt handbollslag. Men spelarna som är där nu, där är det inte så många jag känner till, säger han.

Svårt att värdera hur ni står i jämförelse med dem?

– Jag tror att det är ett ganska bra handbollslag. Det är ett av de tuffare i lagen i den här rundan. Så det kommer säkert att bli ett tufft motstånd. Dessutom är det ju början av säsongen också, så inte helt lätt att veta var man själv står.

Den första matchen lagen emellan kommer att spelas helgen 11-12 september, med returmöte helgen därefter.

Om AHK tar sig vidare från den första omgången kommer ukrainska Donbas att vänta i runda två.