Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-05-27 14:42

img_1692Mathias Møller.

Mathias Møller är klar för Alingsås HK

Han har stora meriter från Danmarks ungdomslandslag och spelat fyra säsonger i högstaserien. Nu ansluter den 23-årige mittnian Mathias Møller från Nordsjälland, och blir AHK:s femte nyförvärv inför säsongen.

– Det blir en kul omställning att komma till ett annat land och spela med andra spelare, säger han.

I mars blev Mathias Mark Pedersen klar för Alingsås HK efter hans succé i allsvenska Amo.

Nu ansluter ytterligare en dansk niometersspelare till klubben.

Mathias Møller från Nordsjälland är klar på ett kontrakt som sträcker sig två säsonger. 23-åringen genomförde en läkarundersökning och skrev på avtalet under torsdagen.

–  Det känns väldigt spännande. Jag har spelat i Danmark hela min karriär så det blir en kul omställning att komma till ett annat land och spela med andra spelare, säger han.

Trots sin förhållandevis unga ålder har Møller redan samlat på sig stor erfarenhet i sin handbollskarriär. Förutom att ha ha spelat 65 ungdomslandskamper för Danmark där han representerat både U19 och U21-landslaget – har han också flera säsonger i den danska högstaligan bakom sig. De två senaste säsongerna har han representerat Nordsjälland och dessförinnan Århus.

– Det första året jag kom upp i Århus var jag ung. Sen har jag fått spela mer och mer som senior under årens gång.  Det känns kul att nu ta steget till en så professionell klubb som Alingsås är. Jag har haft koll på dem ett tag och fått ett väldigt gott intryck av klubben, säger han.

Mikael Franzén, huvudtränare i Alingsås HK:

– Vi har letat efter en spelare som kommer att passa in i vårt spel samt ha utvecklingspotential. Vi sökte en niometare som skulle kunna bidra med att styra spelet, göra andra bättre samt vara en målskytt. I Mathias tycker vi att vi har hittat denna spelare.

Christer Mårtensson, sportchef i Alingsås HK:

– Vi har haft koll på Mathias ett tag. Han är en kreativ spelare, en farlig målskytt och bra på att lyfta sin omgivning. Han har en spännande spelstil samtidigt som han är ung och utvecklingsbar.