2020-12-18 11:00

RasmustorbjornssonRasmus Torbjörnsson har skrivit på ett tvåårskontrakt

Torbjörnsson återvänder till Alingsås HK

Rasmus Torbjörnsson, en av Handbollsligans främsta målskyttar den här säsongen, återvänder till Alingsås HK nästa säsong. 24-åringen som för tillfället spelar i HK Aranäs har skrivit på ett tvåårskontrakt. 

– Jag ser fram emot att komma tillbaka och ta en ännu större roll, säger högersexan. 

Första gången Rasmus Torbjörnsson kom till Alingsås HK sommaren 2014 och han var under den säsongen med och spelade i såväl Champions League som Handbollsligan. Bland annat blev han dubbel målskytt borta mot storklubben FC Barcelona.

Efter ett år i HK Varberg och fem säsonger i HK Aranäs återvänder han till AHK till sommaren. 

– Alingsås HK är en väldigt bra klubb och jag trivdes bra förra gången jag var här, det var första gången jag spelade seniorhandboll. Jag har utvecklats som spelare sedan dess, har mer rutin, vågar mer och vill ta en större plats, så det känns jättekul att få dra på sig AHK-tröjan igen, säger Torbjörnsson som den här säsongen öst in mål för Aranäs.

Hela 94 stycken har det blivit på de 16 inledande matcherna, däribland tolv stycken mot Alingsås för några veckor sedan. 

– Det är helt klart min bästa säsong hittills i karriären och jag känner att AHK är bästa stället för mig för att fortsätta min utveckling. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK: 

– Rasmus har haft en oerhört fin utveckling de senaste åren och är givetvis väldigt intressant för oss i vårt mål att fortsätta att slåss i toppen i Handbollsligan. Extra kul är det förstås också att han väljer att komma tillbaka till Alingsås HK. 

Christer Mårtensson, sportchef i Alingsås HK: 

– Vi har haft kontakt med Rasmus ett flertal gånger de senaste åren och det känns bra att vi nu får möjlighet att välkomna honom tillbaka. Vi får chansen att knyta till oss en av Handbollsligans vassaste målskyttar och kan därmed stärka upp vår vassa högersida ytterligare. Rasmus känner dessutom till föreningen väl och det är ett bra betyg på vår verksamhet att han vill återvända.