2020-01-24 11:31

dennissandbergDennis Sandberg assisterar Mikael Franzén. Foto: Bildbyrån

Sandberg tillbaka i Alingsås HK

När Alingsås HK spelar årets första match i Handbollsligan på onsdag finns det ett nygammalt namn på hemmabänken. Dennis Sandberg har klivit in som assisterande tränare för resten av säsongen. 

– Det ska bli oerhört kul att jobba i AHK igen, säger Sandberg. 

I fyra säsonger – från 2012/13 till och med 2015/16 – assisterade Dennis Sandberg huvudtränaren Mikael Franzén i Alingsås HK och duon ledde bland annat AHK till SM-guld 2014. 

Från och med nu och resten av säsongen finns Sandberg vid Franzéns sida igen. Sandberg, som är förbundskapten för U20-landslaget, ersätter Mattias Flodman som återhämtar sig efter en sjukskrivning och i stället kommer att assistera William Törnqvist i arbetet med farmarlaget HP Alingsås. 

– Det var självklart att säga ja när jag fick frågan och det ska bli jättekul att få jobba regelbundet igen med ett av Sveriges bästa lag. Jag tror och hoppas att det kan bli en lång och lycklig vårsäsong för oss, säger Sandberg. 

Mikael Franzén, huvudtränare i Alingsås HK: 

– Jag har jobbat med Dennis tidigare och jobbar med honom på Rikshandbollgymnasiet i Göteborg. Vi har ett bra samarbete och han känner till såväl klubben som många av spelarna, så det kommer att gå fort för honom att komma in i det igen, säga Franzén. 

Christer Mårtensson, sportchef i Alingsås HK. 

– Vi har varit underbemannade och är därför glada att vi har kunnat hitta den här lösningen som jag anser är den bästa för oss i den situation som uppstått. Vi får in en engagerad och kunnig ledare till vårt elitlag och samtidigt får Mattias i lugn och ro återhämta sig. 

AHK ligger tvåa i Handbollsligan, på samma poäng som HK Malmö. Eskilstuna Guif kommer på onsdag på besök til Estrad Alingsås när Handbollsligan drar igång igen efter EM-uppehållet.