2019-11-22 15:57

jacob-lundal505Jacob Lundahl. Foto: Bildbyrån

Jacob Lundahl stannar i AHK till 2022 

En jättetalang både storleks- och spelmässigt. Nu står det klart att 18-årige Jacob Lundahl stannar i Alingsås HK fram till minst sommaren 2022. 

– Det är den bästa miljön för min fortsatta utveckling, säger vänsternian. 

Inför förra säsongen anslöt Jacob Lundahl till Alingsås HK från moderklubben HK Aranäs och utvecklingen har gått åt det håll som båda parter trott och hoppats på. 

Lundahl har etablerat sig i AHK:s elitlag som spelade SM-final i våras och för närvarande ligger tvåa i Handbollsligan. Kontraktet skulle löpt ut till sommaren med option på ytterligare ett år, men redan nu har Lundahl och AHK kommit överens om ett nytt avtal som börjar gälla omgående och fram till sommaren 2022. 

– Det känns jättebra att klubben tror på mig. Jag trivs jättebra i Alingsås och vet att det är den bästa miljön för min fortsatta utveckling. Det fanns ingen tvekan från min sida när klubben tidigt visade att de ville förlänga med mig, säger Lundahl. 

AHK:s sportchef Christer Mårtensson

– Jacob är en spelare vi förstås trodde väldigt mycket på när vi värvade och han har visat att han trots sin unga ålder redan är kapabel till att avgöra matcher i Handbollsligan. Vi tror att han kommer att fortsätta utvecklas i rätt riktning och eftersom han samtidigt trivs bra i klubben känns det bra att redan nu ha säkrat upp honom till minst sommaren 2022. 

Mikael Franzén, tränare: 

– Jacob tog under sitt första år hos stora kliv fysiskt och spelmässigt men fick inte riktigt visa det för publiken. Under hösten har hans utveckling även visat sig på planen, såväl bakåt som framåt, och därför är det extra kul att han i förtid bestämt sig för att stanna hos oss. 

JACOB LUNDAHL
Tröjnummer:
 17
Född: 23 januari 2001
Position: Vänsternio
Längd/vikt: 200 cm/101 kg
Moderklubb: HK Aranäs
Kom till Alingsås: 2018
Landskamper: 3 U (1 mål)
Facit i Handbollsligan 2019/20: 10 matcher/11 mål