Skrivet av Martin Larsen   
2021-10-14 10:00

Oderbrandt_webb

Bekant motstånd för damlaget

På lördag spelar damlaget säsongens tredje match och efter möten med två förmodade topplag väntar nu ett KvIK Sport som inte tippas lika högt upp i tabellen.

Precis som Alingsås så har KvIK Sport förlorat sina två inledande matcher. Ganska klart dessutom 15-21 mot Drott och 19-30 mot S-hof. Alingsås å sin sida har en uddamålsförlust mot Malmö och en större förlust mot Ystad med sig in i den tredje omgången.

Alingsås och KvIK Sport har mötts många gånger de senaste säsongerna. Både i seriespel och i kval till division ett. De båda lagen möttes dessutom i en träningsmatch inför seriestarten. Då var Alingsås det starkare laget och vann 23-18 (14-8)

Tränare Amanda Forsberg Vallin har hunnit med två träningar med truppen under veckan och sammanfattar läget i truppen.

– Gruppen är fortsatt positivt inställd. Vi har gjort många förändringar i truppen på kort tid och alla vet att det här är ett långsiktigt arbete. Ett lag som Ystad har en del nyförvärv som spelade högre upp förra säsongen medan vi inte har en enda spelare som fick spela handboll förra säsongen. Det gör mycket för timingen i spelet, både framåt och bakåt.

Vad har ni haft för fokus på träningarna sedan senaste matchen?

– Vi har hunnit med ett fyspass och ett handbollspass. Det har varit mycket spring och högt tempo, som jag vill ta med in i kontringsspelet. Vi har två träningar kvar innan lördag och då blir det mer taktiskt och matchförberedande.

KvIK är mer känt motstånd än Malmö och Ystad. Hur påverkar det?

– Det är klart att det är en fördel att veta vad som väntar men egentligen är förutsättningarna desamma. Vi behöver ha rätt inställning och kämpa i sextio minuter, vilket vi gjort i de två första matcherna.

Vad är KvIK för typ av lag?

– De har många spelare med mycket rutin som älskar att spela handboll. De är mer rutinerade än vad vi är och deras rutin gör också att de är småluriga att möta, och de kör på hela matcherna.

Alingsås topp tre i skytteligan efter två matcher

Maria Rundcrantz 16 (5)

Kajsa Lindberg Blohm 12

Filippa Oderbrant 6

 

Alingsås HK - KvIK Sport

Lördag 16 oktober klockan 14:00, Nolhagahallen

Stream (59 kr) :

Alingsås HK - Kvinnliga IK Sport - Alingsås HK Damer (solidsport.com)