Skrivet av Martin Larsen   
2021-10-10 21:56

Rundcrantz_webb
Maria Rundcrantz gjorde sju mål mot Ystad.                                     Arkivbild: Martin Larsen

Förlust för damlaget i Ystad

Som väntat blev det en tuff eftermiddag i Skåne för damlaget. Seriefavoriten Ystads IF vann mötet i Ystad Arena med 32-24 (16-11)

Ingen match är förlorad på förhand med damlaget visste att de skulle få slita ont för att ha chansen att ta med sig poäng hem från Ystad. Under den första kvarten var också gästerna med i matchen, i underläge 8-9, efter att bland andra målvakten Annie Åsberg noterat sig i målprotokollet då Ystad hade en spelare utvisad.

Hemmabänken var inte nöjda med inledningen och tog en timeout som med eftertryck fick avsedd effekt. Ystad gick från 9-8 till 15-9 på åtta minuter och till halvtidsvila i ledning 16-11.

I den andra halvleken orkade Alingsås hålla sig kvar i matchen fram till 18-14 men sedan rann det iväg resultatmässigt och hemmaledningen var som mest uppe i tio mål men stannade vid åtta, 32-24.

Sett över hela matchen gör Alingsås en godkänd insats anfallsmässigt men har lite för många tekniska fel och lyckas inte heller förvalta tillräckligt många av sina lägen.

- De kontrar säkert in tio bollar på oss och den siffran måste vara mycket lägre om vi ska ha en chans. Vi är alldeles för ärliga i våra avslut även om det är positivt att vi spelar oss till ganska bra lägen, säger tränare Amanda Forberg Vallin, och sammanfattar även försvarsinsatsen.

- Den är bättre än mot Malmö i och med att vi möter ett bättre lag men vi behöver fler matcher tillsammans för att sätta försvaret på ett bättre sätt. Jag är övertygad om att det kommer med tiden, säger hon.

Nästa chans att slipa försvarsspelet är hemma i Nolhagahallen på lördag 16 oktober då KvIK Sport gästar. Ett lag som likt Alingsås förlorat sina två första matcher.

 

Ystads IF - Alingsås HK  32- 24 (16-11)


Mål Ystad:
Julia Olsson 8, Sandra Nilsson 5, Maja Persson 4, Wilma Birger 4, Jonna Jelbring 3, Elin Steen 3 (1), Maja Svensson 2, Hilde Andersson, Sally Sivertsson, Julia Nilsson

Mål AHK: Maria Rundcrantz 7 (3), Kajsa Lindberg Blohm 4, Ella Larsson 3, Sanna Andreasson 3, Filippa Oderbrant 3, Johanna Rist 2, Moa Solefors, Annie Åsberg


Utvisningar

YIF: 3
AHK: 2

Straffar

YIF: 1/3
AHK: 3/3

Domare: Tobias Andersson & Oscar Andersson