Skrivet av Martin Larsen   
2021-06-16 19:14

KajsaLindbergBlohm_webb

Kajsa Lindberg Blohm uttagen till U19-EM

Alingsås högernia Kajsa Lindberg Blohm är en av de 16 spelare som idag togs ut av förbundskapten Patrik Svarvén att representera Sverige i sommarens U19-EM.

EM spelas i Celje, Slovenien, mellan 8 och 18 juli där Sverige i gruppspelet möter Slovakien, Portugal och Ryssland. Dessförinnan laddar laget upp med Scandinavian Open Championship (SOC) i Danmark 30 juni till 2 juli där Sverige förutom värdlandet möter Norge och Ungern.

Kajsa Lindberg Blohm har sju u-kamper och 28 landslagsmål på meritlistan sedan tidigare och kommer i sommar att dela platsen på högernio med Sävehofs Nina Koppang.


Grattis till landslagsplatsen Kajsa.

– Tack så mycket. Det känns hur kul som helst. Mästerskap är bland de häftigaste man kan uppleva och jag är stolt att få representera Sverige.

Är du överraskad eller hade du på känn att du skulle komma med?

– Det har varit väldigt svårt att veta den här gången eftersom det har varit mycket färre matcher den här säsongen och det finns många duktiga spelare som kunnat få en plats. Men att konkurrensen är bra gör att jag blir ännu gladare över att bli uttagen.

Vilka är dina förhoppningar inför mästerskapet?

– Med tanke på att vi tog silver senast och att vi trivdes så otroligt bra tillsammans senast så vore det konstigt att sikta på något annat än guld.

Du har nu tränat i nästan en månad med dina nya lagkamrater i Alingsås. Hur har det varit?

– Första tiden med tjejerna i Nolhaga har varit klockren. Roliga träningar och bra handboll med goa tjejer. Bara massa positivt och det kommer bli galet bra till seriestarten i september.