Skrivet av Martin Larsen   
2021-05-20 17:33

KajsaLindbergBlohm_webb

Kajsa Lindberg Blohm klar för Alingsås HK

Alingsås HK har gjort klart med ett mycket starkt nyförvärv inför den kommande säsongen. Högernian Kajsa Lindberg Blohm, med meriter från både u-landslag och SHE, lämnar Sävehof och har skrivit på för två säsonger i Alingsås.

Den vänsterhänta högernian, född 2002, är sin unga ålder till trots en meriterad värvning då hon redan nu gjort avtryck i handbollssverige. Om det skvallrar den senaste uttagningen till Ligalandslaget där Kajsa är en av de femton spelare som förbundskapten Tomas Axnér kallat till Bosön i slutet på månaden.

Kajsa fick sin handbollsfostran i IK Baltichov innan hon tog steget över kommungränsen från Lerum till Partille, och Sävehof, där nuvarande Alingsåstränaren Amanda Forsberg Vallin då var tränare.

– Kul att jobba med Amanda igen. Hon är en tränare med mycket engagemang och positiv attityd, säger Kajsa.

Tre säsonger efter flytten från Baltichov lämnar Kajsa Sävehof, efter spel i både SHE och Champions League, för ett tvåårskontrakt med Alingsås.

– Det har känts väldigt rätt från första kontakten med Alingsås. En klubb som satsar framåt och vill bli bättre, med en trupp som har ett gemensamt mål att sträva efter. Jag har haft en bra tid i Sävehof men där handlar det mer om att bibehålla en hög nivå än att utvecklas och gå framåt som en grupp. I Alingsås kommer jag dessutom kunna få en mer drivande roll och förhoppningsvis få nytta av det jag lärt mig i Sävehof, och i högre grad få ut det på handbollsplanen, säger hon.

Säsongen 2019/2020 var Kajsa med i Sävehofs trupp i samtliga 22 SHE-matcher och svarade för 21 mål och 12 assist. Under den nyss avslutade säsongen valde hon att träna och spela med S-hof i division ett för att kunna lägga större fokus på studierna vid Chalmers. Spel i SHE blev det dock ändå då Kajsa under två matcher lånades ut till Skövde HF och där svarade för fina fem mål och fem assist.

I Alingsås trupp har hon inte bara koll på nämnda Forsberg Vallin utan även på ett par spelare som liksom hon själv har ett förflutet i Baltichov och Sävehof.

– Det är en ung trupp med många tjejer i samma ålder som säkert kommer kunna spela rolig och fartfylld handboll, och att vi är unga gör ju även att vi har potential att utvecklas och bli ännu bättre.

En del kanske höjer på ögonbrynen över att en spelare av Kajsas kaliber väljer att gå från Sävehofs organisation till Alingsås. Hur ser hon själv på flytten?

– Jag spelar handboll för att det är roligt och kanske inte har som mål att bli bäst i världen men visst vill jag ändå framåt och utvecklas, men i nuläget är det här det bästa alternativet för mig. Spel i Alingsås fungerar bra i kombination med min utbildning på Chalmers och som jag sa så är gruppens utveckling och min möjlighet att få en större roll viktigt för mig. Det här ska bli jätteroligt, säger Kajsa Lindberg Blohm.


AMANDA FORSBERG VALLIN, TRÄNARE: "Vi är väldigt stolta över att Kajsa väljer Alingsås. Hon är en tvåvägsspelare som kan hantera de flesta situationer på planen och har en bra spelförståelse som gör att hon kan sätta både sig själv och andra i lägen. Hon kommer få en stor roll i vår satsning uppåt i serierna."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: " Värvningen av Kajsa har gjorts möjlig tack vare hjälp från tre av våra största och mest trogna partners. Vi får den klart bästa spelaren i division ett förra säsongen så det är en riktig prestigevärvning som vi är oerhört nöjda över att kunna genomföra. Kajsa kommer att göra stor skillnad i vår strävan att nå Allsvenskan."