Skrivet av Martin Larsen   
2021-05-19 12:40

Tre_larlingskontrakt
Filippa Oderbrandt, Alma Olausson och Alketa Bajrami.

Tre nya lärlingskontrakt i damlaget

Damlaget har startat upp försäsongen under ledning av tränare Amanda Forsberg Vallin och i truppen finns tre spelare med nyskrivna lärlingskontrakt – Filippa Oderbrandt, Alma Olausson och Alketa Bajrami.

Även om de tre Strömstadsfostrade tjejerna nu får lärlingskontrakt så var alla tre i spel redan under den förkortade säsongen 20/21. Alma Olausson med inhopp i målet och Filippa Oderbrandt och Alketa Bajrami på varsin kant, höger respektive vänster. Filippa är dock i grunden niometare. Alla tre är födda 2002 och tar till sommaren studenten från Alströmergymnasiet där de studerat på NIU. I träningsgruppen finns dessutom jämngamla niometaren Edith Hohner som även hon kan komma att erbjudas lärlingskontrakt till kommande säsong.

Under de senaste veckorna har truppen genomfört en rad fystest, både i gymmet och i löparspåret.

– Första veckorna med truppen har helt klart levt upp till förväntningarna och jag är imponerad av tjejernas driv och närvaro på träningarna, och även av deras fysiska status. Gruppens snittvärden är bra men ska bli ännu bättre innan säsongsstarten, säger Amanda Forsberg Vallin.

Under tisdagen genomfördes det första passet med boll där spelarna delades in i mindre grupper som fick en halvtimma vardera i hallen, och där övningarna genomfördes utan kroppskontakt.

– Alla spelare nyttjade sin tid till max och det syntes verkligen hur sugna de var på att komma i gång med riktig handbollsträning igen. Nu kör vi på hårt fram till midsommar och ska blanda in boll i så många övningar som möjligt, säger Forsberg Vallin.

Under juli kommer spelarna att genomföra egenträning och i augusti drar den kollektiva träningen i gång igen med träningsläger och två planerade turneringar.

Även klubbens damlag i division fem ser fram emot den kommande säsongen, och hoppas på en ledig plats i division fyra, men avvaktar med bollträningar tills läget klarnar gällande restriktioner efter sommaren.