Skrivet av Martin Larsen   
2021-05-10 11:18

Nytt_damsektion2021_webb
Peter Hafström och Martin Lernås bildar ledarduo för flickor 16-15.

Både rutinerat och nytt inom damsektionen

Damsektionens tränar- och ledarkonstellationer inför kommande säsong är klara och det har skett en del förändringar i samtliga tre grupper.

I damlaget blir som bekant Amanda Forsberg Vallin ny huvudtränare och får Janne Lindfeldt som assisterande. Glädjande är även att Ulrica Granqvist blir kvar som lagledare. En roll som hon nu haft i sju säsonger.

Ulrika-Granqvist_webb
Ulrica Granqvist

På Damjunior gör tidigare damtränaren Torbjörn ”Lurken” Johansson comeback och tar rollen som huvudansvarig. Vid sin sida får han damlagsbekantingen Moa Thelin som nu avslutar spelarkarriären och i stället går in i en ledarroll. Sedan tidigare finns även Anders Almevad med som ledare i denna grupp.

– En spännande och bra lösning där Anders står för kontinuiteten. Kul att Torbjörn väljer att kliva in som tränare igen. Roligt att Moa vill fortsätta i klubben, och bra med en tjej i denna grupp som vet vad som krävs för att ta steget upp i damlaget, säger Sportchef Christer Mårtensson.

Flickor 16-15 får Martin Lernås och Peter Hafström som tränare, med uppbackning av Hans Hermansson som kommer att ansvara för fysträningen.

– Ett välutbildat och välmeriterat team som kommer skapa mycket bra förutsättningar för våra unga talanger, säger Mårtensson.