Bryskt uppvaknande för Damlaget
Skrivet av Martin Larsen   
2015-10-03 17:16

Efter första omgångens komfortabla seger ställdes damlaget i dag mot avsevärt bättre motstånd i division ett. Hemmalaget HK Farmen vann med förkrossande 35 - 13 (20-6).

- Vi blir straffade på allt. De spelar in till linjen, ut till kanterna och skjuter både från halvdistans och från nio meter. Dessutom känns det som att det mesta satt i kryssen eller stolpe in, sammanfattar Torbjörn Johansson den stora förlusten.

Josefine Tempsch inledde förvisso målskyttet för Alingsås men sedan var det Farmens match fullt ut. Vid 3-1 efter fem minuter tog Alingsås time out och var med i matchen till 4-2. När Alingsås senare gjorde sitt tredje mål hade hemmalaget gjort tretton och slaget var givetvis förlorat. Farmen utökade till 21-6 innan pausvilan. 

- Jag tog en tidig timeout eftersom det inte kändes som att vi var med alls. Vi hamnade fel i positionerna och inställningen kändes inte bra, säger Johansson och fortsätter.

- Josefine Tempsch fick en lårkaka i mitten av första halvlek och vi såg ingen anledning att chansa med henne mer i matchen eftersom den var avgjorde efter tio minuter.

Alingsås gjorde tre snabba mål i början av andra halvlek vilket föranledde en timeout från Farmen. Gästerna gjorde ytterligare ett mål direkt efter avbrottet men sedan följde 7-0 från Farmen fram till 32-10 efter 50 minuter. Tio minuter senare visade resultattavlan slutresultatet 35-13.

- Vi var lite för dåliga i alla delar i dag och då blir det så här stor skillnad. Det vi kan ta med oss är att målvakterna ändå tog det de skulle och att Josefin Börjesson visade lite vilja och attityd när hon kom in i matchen. I övrigt sätter vi ett kryss över den här insatsen.

 

HK Farmen - Alingsås HK  35 - 13 (21-6)

Mål HKF: Louise Cronstedt 6, Elsa Persson 5, Olivia Löfqvist 5,  Patricia Larsson 4, Anne Lind 4, Estelle Ahlquist Lundh 4,  Emelie Kristiansson 3, Vilde Stankiewicz 2, Rebecka Winberg, Claudia Begic

Mål AHK: Lina Svensson 5, Louise Arvidsson 2, Sarah Zedén 2, Anna Henriksson, Josefine Tempsch, Mikaela Hansson, Amanda Ekberg,