F13_NordenCup_jan2020

F13 mästare i Norden Cup

Svenska Alingsås HK tog en minst sagt tung titel när man i finalen slog Norges bästa lag Gulset IF efter härlig finalmatch i ett fullsatt Valhalla!

Norden Cup är det inofficiella Nordiska Mästerskapen som arrangeras av Kärra Handbollförening för 17 året i rad.

Norden Cup är en inbjudningsturnering där många av de bästa lagen deltar. Turneringen får årligen ca 2000 spelare till Göteborg för att göra upp om den Nordiska mästartiteln. De lag som bjuds in till Norden Cup har på olika sätt kvalificerat sig via framstående resultat i riksmästerskap, cupspel, seriespel eller via rekommendationer från nationella förbund. Alla lag som blir inbjudna håller alltså dokumenterad toppklass.

Traditionsenligt brukar de nationella mästare från Sverige, Danmark, Norge, Island och Finland delta i turneringen. Flera av dagens toppspelare som idag spelar i de stora europeiska proffsligorna i Tyskland och Danmark har deltagit i Norden Cup under årens lopp.

Och i denna cup spelade alltså Alingsås HKs F13 final mot Gulset IF. Utvceklingen av matchen var att det var helt jämt vid halvtid och det stod länge och vägde. Båda lagen jagade ett överläge och när Ida Persson, målvakt i Alingsås, räddade en straff fick man ett övertag. Gulset tryckte på men Alingsås var så metodiska och man visade upp en härlig variation i sitt anfallsspel. Högt försvarsspel mot Gulsets fantastiskt duktiga Oda Burhol blev också mycket lyckosamt och ställde till problem för Gulset ju längre matchen led.

Alingsås hade på niometer två fantastiska spelare i Maja Hermansson och Tuva Jungqvist som både visade stor talang, lägg därtill den lika fantastiska målvakten Ida Peterson. Ytterligare plus i Alingsås till Linnea Kindhal och Tuva Hafström, Gulsets målvakt Kaja Hansen och Kristina Hansen var tillsammans med nämnde Oda riktigt bra.

Det var kul att se Alingsås HK F13, som var turneringens bästa svenska lag och imponerade stort under hela turneringen.

Skrivet av Maria Sundén   
2020-01-08 17:04