img_1189Simon Nilsson

Simon Nilsson blir ny tränare för P16/15

Alingsås HK har gjort klart med en ny tränare i elitverksamheten.

Simon Nilsson har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben, och kommer att bli ansvarig för AHK:s P16/15-lag.

Trots att han bara är 26 år har Simon Nilsson redan stor erfarenhet av tränarrollen. De sex senaste åren har han varit ledare i IK Baltichov, och kommer senast från ett uppdrag som ungdomsansvarig i klubben.

Tvåårskontraktet med Alingsås HK, där han alltså kommer att bli ansvarig för P16/15-laget, börjar gälla från och med den 1 maj.

–  Vi är glada att knyta Simon till oss. Han är ung, ambitiös och stor potential. Simon är en tränare som kan växa i vår organisation och på sikt få ännu större uppdrag, kommenterar AHK:s sportchef Christer Mårtensson.

Simon Nilsson har flera kopplingar till Alingsås HK sedan tidigare. Inte minst har han sin storebror Johan Nilsson i A-lagstruppen.

– Det känns jättekul. Alingsås är på inget sätt obekant för mig utan jag känner många här. Det gör att det känns som en harmonisk övergång som kanske tar bort prestationsångesten lite grann. Jag känner att jag har stödet härifrån, säger Nilsson och kommenterar sina utvecklingsmöjligheter:

– Målbilden för mig är att växa och bli en så bra tränare som möjligt. Jag tror otroligt mycket på det som finns här i Alingsås och när möjligheten nu ges vill jag ta mig an den. Jag vill gå så långt som möjligt, sen får man se hur långt det blir.

Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-03-03 12:34