Hemsidesbild_liten
Marcus Angelin från Folkspel och Maria Sundén gläds över gåvan till Bröstcancerfonden

Gemensamma krafter gav resultat

Under oktober månad gjorde Alingsås HK och alla aktiva medlemmar en gemensam sak i att sälja 20 stycken Rosa Sverigelotter vardera. Detta för två goda ting.

Denna säsong har AHK valt att satsa på bidrag till cancerforskningen. Det är inget man med egna medel kan göra utan nya aktiviteter behöver tas fram. Det börjar med årets rosa månad - oktober - där BRO (Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation) får en peng via insamling av Folkspel och försäljningen av Rosa Sverigelotten. 50 öre per såld lott går till BRO och Folkspel kunde i år ge hela 605 437 kronor till BRO.

Alingsås medlemmar har tillsammans sålt hela 9.480 stycken Rosa Sverigelotter under oktober månad och bidrog därmed med 4.740 kronor.

- Det är vi väldigt stolta över, säger Maria Sundén på AHKs kansli.

Dessutom får AHK 8 kronor per såld lott och för dessa pengar kommer alla våra ledare som aktivt arbetar med våra spelare på plan under träning och match att få sig en ny klubboverall. Den gamla linen har nu funnits i 3-4 år och många behöver bytas ut.

- Vi vill ha samma klädkod på alla våra ledare och därför känns denna satsning helt rätt, fortsätter Maria. Inget som vi såg som en möjlighet i uppstarten av denna säsong då vi fick budskapet att tänka på varje krona, men med denna nya intäktsaktivitet har alla varit med och skapat möjligheten.

Skrivet av Administrator   
2017-11-28 19:04