Lrdag_kvll

Kick off - en sen sammanfattning

Helgen 19-21 augusti genomförde AHK sin traditionsenliga Kick off, även i år på hemmaplan. Alströmerskolan var basen där alla lag sov, åt och umgicks.

Helgen inleddes på fredagkvällen med en ledarträff. Håkan Fransson, som jobbar med drogförebyggande arbete i Alingsås Kommun, höll en mycket givande föreläsning om arbetet kring alkohol och droger. Glädjande nog visade statistiken att alkoholkonsumtionen stadigt går ner bland våra ungdomar och att fler och fler har sin debut senare i livet.

Kvällen fortsatte med en kortare diskussion om kommande träningstider efter att vår hemmaborg Nolhaga öppnar efter renovering i oktober.

Ingvar Larsson från Alingsås Hälsostudio tog därefter över mötet genom att tala om kostens betydelse för barn och unga i samband med träning. Ingvar gav flera bra exempel på hur kosten skall balanseras över dygnet för att kunna prestera som bäst, både i skolan och på träningspassen. Frukost, lunch och middag och tre mellanmål under dagen är det som gäller. En klassisk grötfrukost och ägg så startar dagen som bäst.

Per Ottosson, damkommitténs ordförande, berättade om målsättningar och visioner runt damverksamheten. Martin Lernås, nyanställd Sportsligt Ungdomsansvarig berättade om hans uppdrag i klubben och pratade kring målsättningen ”Det skall vara en förmån att få vara ledare i AHK”.

Till skillnad mot tidigare år så startade lägret för alla spelare på lördag morgon med full aktivitet i fem hallar, två dagar och en natt. Det var både handbollsträning och alternativ träning som beachhandboll, grit strength, teori och fys. Mellan träningarna hade ledarna planerat olika aktiviteter för sina lag. Det förekom fototävlingar, bad och brännboll bl.a.

På lördagseftermiddagen spelade damlaget träningsmatch mot IK Baltichov, som slutade med seger med en boll. Efter matchen hade damerna ordnat en mycket uppskattad aktivitet i form av en Instagramtävling, där lagen fick olika mer eller mindre kluriga uppdrag att lösa genom fotografering. Segrare där blev F02 lag 1.

Överlag så var helgen mycket lyckad och sent på söndagseftermiddagen kunde lägercheferna Lisa Malmström och Maria Remonen packa ihop, trötta och nöjda.

Stort tack till alla som gjorde helgen till ett rent nöje, men speciellt till Lisa och Maria!

// Martin Lernås

Skrivet av Maria Sundén   
2016-09-01 08:11