Madde_Jrs_Lions_Stipendium_2016
Madeleine Järås och Lions president Björn Svenning

AHK-tränare Lionsstipendiat 2016

I lördags fick Alingsås HKs tränare Madeleine Järås ta emot Lions ungdomsstipendium på 10.000 kr för sitt engagerade ledarskap i flickor 03.

Madeleine blev under våren nominerad av sina flickor till Årets Ungdomscoach, men där gick hon bet. En annan av våra tränare, Martin Lernås, tog hem den titeln. På Ungdoms-avslutningen tilldelades flickor 03 årets svenssonmolin-pris "Attitydpokalen" för deras härliga inställning och utveckling under säsongen 15/16.

När det så var möjligt att ansöka om Lions ungdomsstipendium så gjordes den ansökan utan Maddes vetskap. I konkurrens med flera andra var det Madde som tog hem Årets ungdomsstipendium om 10 000 kronor. Motiveringen från Lions lyder:

"Som föredöme i sin tränarroll för unga handbollsspelare där hon visat ansvar, engagemang och utvecklingsvilja. Med glädje och målmedvetenhet har Madeleine Järås hängivet skapat ett lag med positiv attityd till varandra och sin idrott. Hennes insats har redan skördat såväl sportsliga framgångar som personlig utveckling och trenden pekar fortsatt uppåt."

Alingsås HK är väldigt stolta över "vår" Madde och ropar ut ett stort Grattis!

Skrivet av Maria Sundén   
2016-05-25 08:04