Loggo_vit_botten

Potatiscupen 2021 ställs in

Under rådande omständigheter finns inte någon annan utväg. Alingsås HK har idag beslutat att ställa in Potatiscupen 2021.

I år skulle ha varit den 42:a upplagan av populära ungdomsturneringen Potatiscupen i Alingsås. Men precis som i fjol så har det oerhört tråkiga beskedet varit tvunget att fattas om att turneringen som skulle ha genomförts under två helger i april inte blir av.

- Med anledning av rådande omständigheter under pandemin ser vi inte att det är möjligt att genomföra turneringen, säger Maria Sundén, tävlingsansvarig.

Det har från AHK:s sida under en tid pågått ett arbete kring möjligheterna att genomföra Potatiscupen på en lokal nivå över endast en helg. Men i takt med att smittspridningskurvorna har ökat, och att man idag pratar om en tredje våg samt att regeringen kan komma att stänga ner restauranger, köpcenter och gym etc – så finns ingen annan lösning än att ställa in.

- I Potatiscupen vill vi aldrig hamna i ett läge där vi inte fullt ut kan säkerställa deltagarnas medverkan, säger Maria Sundén och fortsätter:

- Helt fullt släpper vi ändå inte Potatiscupen 2021 utan arbetet med att möjliggöra någon form av digital turnering pågår.

Mer information om detta kommer att komma framöver.

Skrivet av Maria Sundén   
2021-02-19 15:51