Max_Darj_Jesper_Nielsen_FotoNisseNilsson_2019Max Darj & Jesper Nielsen i Landslagströjorna                                         Foto: Nisse Nilsson

Sverige EM-laddar i Alingsås

Estrad Alingsås – det är en av spelplatserna för Sveriges två landskamper inför EM på hemmaplan i januari. Motståndare i båda matcherna är Egypten, Kinnarps arena i Jönköping är den andra spelplatsen.

För första gången på 18 år kommer de svenska handbollsherrarna i januari att få möjligheten att spela EM på hemmaplan. Gruppspelet spelas i Scandinavium i Göteborg och om Sverige går vidare därifrån väntar huvudrunda i Malmö Arena. Finalhelgen avgörs på Tele2 Arena i Stockholm som byggs om till en handbollsarena för 20 000 åskådare.

Göteborg blir också Sveriges bas inför mästerskapet, med två förberedande landskamper som spelas mot Egypten i Kinnarps Arena i Jönköping den 5 januari och i Estrad Alingsås den 7 januari.

– Det är få förunnat att få spelat ett mästerskap på hemmaplan och det är något jag alltid drömt om att få spela. Det kommer att bli en upplevelse för livet om man får möjlighet att vara med där. Att få ladda i en fullsatt arena i Jönköping, som vi gjort de senaste åren, och i Alingsås kommer att bli riktigt bra och Egypten är en tuff motståndare i våra förberedelser att vara på topp inför EM, säger Jim Gottfridsson, som tillsammans med Mikael Apelgren och Max Darj ingår i det svenska lagkaptensrådet.

Darj kommer för övrigt att få återvända till till sin tidigare hemmaarena Estrad Alingsås, men har också erfarenheter från Jönköping med Alingsås HK.

– Jag har bra minnen både från Kinnarps Arena där jag spelat Champions League med Alingsås HK och landskamper inför mästerskapen och självklart från Estrad Alingsås som var min hemmaarena i många år. Där spelade jag också med landslaget under min första samling 2014, så jag hoppas att jag får uppleva såväl landskamperna i Jönköping och Alingsås som EM i januari, säger försvarsspecialisten Darj.

– Jättekul att landslaget väljer att komma till Alingsås för att spela genrepet inför EM på hemmaplan. Vi har nyss haft magiska publik- och handbollsfesten i Estrad Alingsås under slutspelet och ser nu fram emot att bjuda på en ny, säger Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK.  

Fyra matcher återstår för de svenska herrarna den här säsongen. Först Spanien i Almeria den 12 juni och Österrike på Hovet den 16 juni i EHF Euro Cup, sedan väntar dubbla landskamper i Tokyo mot Japan den 20 och 22 juni.

Officiellt biljettsläpp till landskamperna mot Egypten i Jönköping och Alingsås i januari blir i augusti.

Skrivet av Maria Sundén