img_1350Torbjörn Johansson.

"Lurken" blir ansvarig för AHK:s damjuniorer

Torbjörn ”Lurken” Johansson har förlängt sitt avtal med Alingsås HK. Men nu byter han roll – och blir ansvarig för damjuniorerna.

Torbjörn Johansson är en av AHK:s riktiga trotjänare på ledarsidan.

Bortsett från en liten utflykt till Baltichov och Torslanda har han varit i klubben sedan 1984.

Och nu står det klart att han fortsätter. ”Lurken” har skrivit ett nytt tvåårsavtal med klubben.

Men istället för att vara tränare för P19-17, som han varit de senaste åren, kliver han nu över till damsidan igen och blir ansvarig för damjuniorerna, där han tar över efter Tobias Sjögren.

– Nu kommer jag att ha det stora benet på damsidan och ett litet ben på herr, till skillnad från tidigare när det var tvärtom, berättar han om sin nya roll.

Vad är målsättningen med ditt nya uppdrag?

– Det stora målet är förstås att spelarna som lämnar min verksamhet inom damjunior ska vara mogna och redo att ta en plats i vårt damlag. Visst att några kan behöva ta ett mellansteg, men idén är att alla ska vara redo för damlaget efteråt, säger Torbjörn Johansson.

Och fortsätter:

– Men för att nå dit kommer det att krävas en tydlig plan för hur vi ska träna och vad vi ska uppnå. Jag inbillar mig att träningen kommer att bli lite tuffare framöver än vad den har varit, säger han.

Christer Mårtensson, sportchef Alingsås HK:

– Jag är övertygad om att det är en jättebra lösning. Torbjörn är en AHK:are som bidrar med kontinuitet. Dessutom har han varit på damsidan tidigare så det är inget nytt för honom. Vad gäller Torbjörns handbollskompetens så känner jag mig helt trygg.

– Samtidigt vill jag verkligen tacka Tobias för det arbete han har gjort för damjuniorerna, som betytt massor för AHK. Vi önskar honom lycka till i framtiden.

Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-03-30 09:33