P16_vann_steg4_190310
Glada killar i P16 som är klara för final i Ungdoms-SM 3-5 maj i Uppsala

P16 till final i USM

Två vinster och en förlust, där förlusten kom redan i första matchen och då mot den blivande tabelltvåan. Alingsås gick vidare pga bättre målskillnad då man hade storsspelat mot IF Kristianstad. Tränare William Törnqvist sammafattar helgen...

Det blev en nervkittlande helg i Ystad då Alingsås P16-15 spelade steg 4.

Lördag 16:30 vs Skånela
Grabbarna var riktigt taggade från start och tog kommandot i matchen med ett aggressivt försvarsspel och fick till omställningar och några enkla mål. Halvtidsresultatet 12-15 i vår favör kändes i underkant och i halvtid pratades det om att gå ut och köra matchen från start. Det blev precis tvärtom. Skånela gjorde 7-0 i uppstarten på andra halvlek och det kändes som vi satt kvar i omklädningsrummet. Vi hamnarde i underläge med fyra bollar och ändrar då försvarsspel vilket ger utdelning. Vi gör i denna period fem raka mål och en minst sagt svängig andra halvlek blir sedan jämn hela vägen in. I slutet blir Amadeus Persson för ensam i anfallsspelet medan Skånelas målvakt är riktigt duktig. Några stolpe ut och Skånela står till slut som slutsegrare i en konstig match som hade kunnat slutat hur som. Skånela är dock skarpare när matchen ska avgöras och vinner rättvist. En tung start på helgen.

Målskyttar AHK
Amadeus Persson 9, Linus Höij 4, Mandus Skärström 3, Pontus Josefsson Säll 2, Albin Lund 2, André Larsson 2, David Järås 1, Simon Laitinen 1, Rasmus Ödman 1
Matchens lirare: Amadeus Persson

Söndag 11:30 vs Kristianstad
Det var revanschsugna grabbar som kom ut på planen till söndagens första match, ett Kristianstad som överraskande hade vunnit mot favorittippade Ystad på lördagen. Även i denna match tog vi kommando från start, men ett spelskickligt Kristianstad hängde med fram till paus då vi hade ledning med 13-10. I paus pratade vi mycket om att vara fysiska och utnyttja vår storlek och fart mot ett såväl yngre som storleksmässigt mindre Kristianstadgäng. Vi gör, tillskillnad från lördagsmatchen, en kanonstart på andra halvlek och spelade ett bra försvar- och målvaktsspel och springer sönder motståndet. Alla spelare är med och tar ansvar och bidrar. Emil Holmberg, född 04, står hela andra halvlek i målet och gör det med den äran. En riktigt skön seger både för tabelläget och för självförtroendet.

Målskyttar AHK
Amadeus Persson 6, Hugo Mårtensson 6, Simon Laitinen 5, Mandus Skärström 3,
Til Gerock 3, Albin Lund 2, André Larsson 2, Linus Höij 2, Pontus Josefsson Säll 1, Rasmus Ödman 1
Matchens lirare: Hugo Mårtensson

Söndag 16:00 vs Ystad
I helgens sista match var vi till en början beroende av att Kristianstad skulle vinna över Skånela för att vi överhuvudtaget skulle ha någon chans till vidare avancemang. Vi följde en nervkittlande batalj där Kristianstad till slut vann med ett måls marginal vilket innebar att vi hade allt i egna händer i sista matchen mot Ystad. Som tidigare matcher så tar vi kontroll över matchen från start. Inför matchen pratade vi om att älska läget vi har och bara gå ut och ösa. Efter att vi tar ledningen med 2-1 så leder vi matchen från start till mål. Isac Norder är bra i målet och i offensiven tar flera spelare ansvar och målskyttet kan spridas ut på ett bra sätt. Det märktes att vi verkligen ville vinna den här matchen och därmed kvalificera oss vidare. I andra halvlek är ledningen så stor som sju bollar. Avslutande 10 minuter spelar Ystad upp sig i takt med att vi blir lite fega i försök att bevaka ledningen. Till slut kan vi ändå knyta ihop säcken och vinna matchen vilket innebär avancemang till steg 5.

Målskyttar AHK
Amadeus Persson 8, Hugo Mårtensson 6, Albin Lund 4, Pontus Josefsson Säll 3, Rasmus Ödman 2, Mandus Skärström , Linus Höij 1
Matchens lirare: Pontus Josefsson Säll

Överlag så gör vi en riktigt bra helg sånär som på en olycklig inledning av andra halvlek i första matchen. Vi drabbas av lite skador under helgen vilket gör att andra spelare får kliva fram och ta ansvar vilket de gör på ett fint sätt. Det är insatsen som ett lag som tillslut gör att vi lyckas krångla oss vidare vilket är glädjande.

Nu tar vi någon dag och klappar oss på axeln, men sen är det är hårt jobb som behövs läggas ner varje träning och match för att kunna bli ännu bättre och utvecklas ytterligare både individuellt och kollektivt.

Ambition-Hjärta-Kamratskap / Wille

Steg 5 - USM Final P16 3-5 maj
Övriga lag som följer Alingsås HK till finalspel är Redbersglids IK, IK Sävehof, Aranäs HK, Kävlinge HK, Tyresö HF, IFK Skövde och H43 Lund.

Tabell 9-10 mars Steg 4 P16

Tabell

Skrivet av Maria Sundén   
2019-03-11 09:29