P16_USM_Steg3_lagbild_190120

P16 vidare i USM

P16 gick obesegrade från Ungdoms SM steg 3 i helgen och får nu spela steg 4
9-10 mars. Grattis!

Rapport från William Törnqvist, huvudtränare för P16-15:

Inför helgen hade vi pratat om att hela tiden har fokus på nästkommande match hela tiden och ha en vilja och energi med oss in i varje match som gör att det ska synas att vi vill göra bra prestationer och vinna matchen mer än våra motståndare.

Första matchen för helgen bjöd Hallby på motståndet. Det kändes som en klassisk inledningsmatch i ett USM med lite nerver och slarv från båda lagen. Ledning med en boll i paus och vi fick inte riktigt träff i vårt försvarsspel. I kombination med att vi ändrade försvarsspel till 5-1 som vi fortsatte springa och trycka så kunde vi springa iväg målmässigt genom enkla mål i omställningar. Tillslut en komfortabel inledning mot ett väl kämpande Hallby. Matchens lirare i denna match blev Amadeus Persson.

I Söndagens morgonmatch väntade Norrköping, som överraskande hade förlorat mot Lugi, på Lördagen. Därmed så var det lite av en vinna eller försvinna-match för dem. Norrköping som föregående år spelat final i såväl Partille Cup som Norden Cup.
Vi pratade innan om att inte ge dem något syre utan visa från start att detta var vår match. Vi tar kommando direkt genom ett aggressivt försvarsspel och tryck i omställningar. I första halvlek leder vi under en period med sju mål. Även i andra halvlek leder vi komfortabelt tills Norrköping ställer om till ett 3-3 försvar vilket stressar oss lite och gör att de kan komma ikapp några bollar. Men vi knyter ihop säcken tillslut, mycket tack vare bra försvarsspel. Matchens lirare i denna match blev Mandus Skärström.

I helgens avslutningsmatch väntade Lugi i något som blev en gruppfinal då även Lugi vunnit båda sina matcher. Lugi bestående av killar mestadels födda 03 var nog väldigt nöjda med helgen. Vi själva tyckte inte vi hade fått till en insats över 50 minuter och ville visa det i sista matchen. Det syntes att vi hade några fler centimeter och kilo än Lugi och vi kunde utnyttja dessa med tyngd och fart. Vi sprang ifrån direkt och halvtidsresultatet 17-7 tydde på detta. Alla 17 killar är inne och bidrar på ett bra sätt och vi kan till slut vinna med 28-17. Matchens lirare i denna match blev Linus Höij.

Överlag så gör vi en bra helg med sista matchen som framstående prestation. Vi valde att använda oss av en stor trupp på hemmaplan och alla killar bidrar till avancemanget. Vi siktar på att utveckla oss ytterligare nu i vår och ska lägga ner ett hårt jobb för detta. Till sist så vill ledarstaben rikta ett stort tack till föräldragruppen för det fantastiska arrangemanget runt omkring matcherna.

Tabell och reslutat alla matcher
Sluttabell_190120

Skrivet av Maria Sundén   
2019-01-21 08:39