USM_2018_Steg5_AP_1

5:e bästa a-pojklag i Sverige

I helgen som var åkte P16-laget till Malmö och spelade finalsteget i Ungdoms-SM. Efter en vinst och två förluster i gruppspelet fick man spela om placering 5 eller 6. Där vann man mot H43.

Tränare Mattias Flodman lämnar här en rapportering om helgens matcher:

Ystads IF HF - Alingsås HK 25-17 (15-6) - Gruppspelsmatch 1
I helgens första match får AHK en jobbig start och ligger under med 4-0. Ystad är i ledning i hela matchen och vinner mycket rättvist. AHK känns nervösa och gör framför allt ingen bra första halvlek. Andra halvlek är lite bättre, men fortfarande inte på önskad nivå.

Alingsås HK - Tyresö Handboll 22-20 (11-8) - Gruppspelsmatch 2
Andra matchen är mot Tyresö. Det var ett mer avslappnat lag som gick ut till den matchen, nerverna hade släppt från första matchen. Efter första halvlek leder AHK med 11-8. I andra halvlek så gör Alingsås tre raka mål och leder med sex bollar. Tyresö börjar spela ett offensivt försvar som dom får utdelning på. De börjar knappa in mål och är nästan ifatt efter 40 minuter. Då gör Alingsås ett ryck igen med tre raka mål till 21-17.

Åhus Handboll - Alingsås HK 23-20 (11-10) - Gruppspelsmatch 3
Den tredje matchen blev helt avgörande för vilket lag som skulle gå till semifinal. Åhus var tippade av många att vinna SM-guldet. AHK var väldigt taggade och lagen följdes åt länge. Några utvisningar i första halvlek gjorde att Åhus kunde gå till ledning i halvtid. Andra halvlek är jämn, tills AHK gör fyra raka mål och tar över ledningen. I slutet av matchen är Åhus lite mer kliniska och vinner matchen med 23-20. Matchen överlag väldigt jämn och det var små marginaler som avgjorde.

Alingsås HK - H43 Lund HF 28-24 (13-11) - Placeringsmatch plats 5 eller 6
Istället för semifinal blev det match om 5-6 plats mot H43. AHK leder i stort sätt hela matchen och vinner komfortabelt med 28-24.

Överlag så har hela USM-spelet varit mycket bra, idel segrar fram till steg 5. Spelarna har utvecklas bra under hela säsongen och har visat att dom kan mäta sig med de bästa lagen. Det är små marginaler i handboll, vilket visades mot Åhus Handboll som till slut vann SM-guldet välförtjänt. Stort grattis till Åhus! Och att vara femma i Sverige är mer än godkänt.

Skrivet av Maria Sundén   
2018-04-24 11:05