IMG_0677

A-pojk vidare till finalsteget

Alingsås HK:s a-pojkar stod för en storartad insats när man i helgen, på hemmaplan, vann sin grupp och tog sig vidare till finalsteget i USM.

Hemma i Estrad väntade i tur och ordning Kävlinge, Brännan och Aranäs för AHK:s a-pojkar och efter seger mot de två förstnämnda, stod en helt avgörande match mot Aranäs på programmet.

En tuff, tajt och målsnål historia innebar till slut seger med 18–15 för AHK och stort jubel utbröt på såväl de välfyllda läktarna som på planen när platsen i USM:s finalsteg var säkrad.

– En enorm glädje, det var det verkligen. Det är ju detta som är det roliga med lagidrott, alla är glada tillsammans. Killarna ville otroligt mycket och det var det avgörande i matchen mot Aranäs. Dom visade en jäkla vilja och krigarmentalitet, säger tränare Mattias Flodman om bragden.

Att matchen mot Aranäs var en klassisk "vinna eller försvinna"-fajt bekom inte Flodmans mannar.

– Vi pratade innan matche om att visa mycket vilja men också att njuta av hur kul det är att spela sådana avgörande matcher, speciellt på hemmaplan. Det kanske fanns lite nervositet innan, många av killarna har ju inte spelat så viktiga matcher förut, men så plockar dom fram allt dom har i just den här matchen. Försvars- och målvaktsspel var fantastiskt egentligen hela helgen och det var pricken över i.

Alingsås var inför helgen inte tippade som laget som skulle ta hem gruppsegern, utan istället låg förhandstipsen hos HK Aranäs.

– Vårt budskap var att det var viktigt att göra vår grej hela tiden, skulle vi ta oss vidare skulle det vara för att vi gjorde det på vårt sätt. Sedan var det viktigt att ta en match i taget. Det märktes på spelarna att dom redan blickade lite mot Aranäs-matchen men vi var tvungna att ge oss chansen att spela en avgörande match först, säger Flodman som väljer att hylla kollektivet:

– Visst, det fanns flera starka individuella insatser men det är laget som tar oss vidare, laget där verkligen alla bidrar. Även de som inte spelade så mycket var med och stöttade till hundra procent.

2018-03-26 10:28