Juniorerna förlorade mot Skövde

AHK:s herrjuniorer hade chansen att i matchen mot Skövde säkra avancemang till semifinalen, för detta krävdes seger. Nu gick det inte alls som AHK ville och Skövde stod istälet som segrare med siffrorna 25-20 (13-10).


Skövde tog kommandot direkt och gick snabbt ifrån till ledning 5-1, något som fick tränaren Andreas Stockenberg att ta time out. Efter time outen såg det betydligt bättre ut och Alingsås närmade sig till 7-6 sedan man kommit igång med sitt skytte samtidigt som Erik Mellring mellan stolparna började rädda lite.

Men säg den lycka som varar, Skövde gick på nytt ifrån till en fyramålsledning när Robin Wärn efter läckert inspel från Stefan Krantz satte 11-7 efter 21.30. Alingås krympte avståndet till tre mål  i halvtid sedan Jonatan Jacobsson (två mål) och Jakob Brunngård Haglund (ett mål) bombat lite från nio meter.

Starten av andra halvlek såg bra ut med AHK-ögon sett. Man närmade sig snabbt i målprotokollet var så nära som 15-14 sedan Marcus Dahlin tråcklat sig igenom Skövdes försvar. Men detta var Skövdes match, man kom enklare till lägen och kunde återigen gå ifrån och ledde som mest med sex bollar. AHK drog på sig utvisningar i jobbiga lägen, så fort man närmade sig lite åkte man på en tvåa och då blir det jobbigt i längden.

Förlusten skylls verkligen inte på domarna, för båda lagen drabbades ungefär lika mycket, Men den nivå som rättsskiparna Christoffer Möller och Kaspar Sjöberg satte i denna match var alldeles för låg. Båda lagen protesterade när det blåstes tvåminutare åt alla håll och kanter. Någonstans är det väl kanske upp till lagen att försöka hitta den nivå domarna satt, men detta lyckades man aldrig med idag.

Till bäste AHK-spelare utsågs Jakob Brunngård Haglund och det var rätt. Han fick och tog tillsammans med Marcus Dahlin ett stort ansvar när Jonatan Jacobsson fick stå på mittlinjen och finna sig i att vara punktad mer eller mindre hela matchen. Max Darj hölls i strama tyglar av Skövdes utmärkta förvar och stannade på två mål. Erik Mellring i mål stod många gånger inför svåra utmaningar när Skövde kom till rena lägen, men han gjorde det helt klart bra och landade på 45 i räddnignsprocent.

Snart är det dags för AHK:s sista match i gruppen, och den spelas mot IFK Tumba. Som läget är just nu måste Alingsås vinna och detta helst stort. Skövde har avsågade OV i sista matchen och lär vinna denna kamp med ett antal mål, vilket alltså betyder att Alingsås måste vinna större mot Tumba. En annan variant är att AHK vinner med åtta mot Tumba, då spelar det ingen roll för AHK vad Skövde gör, för då går man om Tumba tack vare bättre målskillnad.


IFK Skövde - Alingsås HK 25-20 (13-10)


Skövde: Jonathan Eriksson 9 (6), Daniel Komayesh 5, Mattias Johansson 4, Jonas Samuelsson 3, Robin Wärn 3, Stefan Krantz.

Alingsås: Marcus Dahlin 6, Jakob Brunngård Haglund 6 (1), Jonatan Jacobsson 4, Max Darj 2, Anton Larsson 2.

Målvakter Alingsås: Erik Mellring 13/29=45% + 0/2 7m, Calle Lindberg 3/6=50% + 0/4 7m.

Utvisningar:

* Skövde: 5x6 min.
* Alingsås: 6x2 min.

Domare: Christoffer Möller &  Kaspar Sjöberg
Skrivet av Martin Johansson   
2010-03-13 16:02