Hallå där Andreas Stockenberg

När bussen klockan 10 idag avgick från Nolhaga begav sig fjorton spelare och fyra ledare mot Lund, detta för att spela finalspel i årets upplaga av herrjuniorklassen i ungdoms-sm. Hemsidan tog ett snack med tränaren Andreas Stockenberg för att pejla läget inför helgen.

Som de flesta kanske vet är detta första gången ett AHK-lag tagit sig till finalspel i USM, bara det en bedrift i sig. På vägen till finalspelet har laget förlorat två matcher, detta mot IK Sävehof och IFK Ystad, två lag som även de tagit sig till finalspelet.

Finns det någon risk att spelarna är nöja med att bara ha tagit sig så här långt?

- Det tror jag absolut inte, vi åker inte ner till Lund som turister utan åker dit för att vinna så många matcher som möjligt.

Vad är målsättningen, rent resultatmässigt, med helgen?

- Vi vill gärna gå till semifinal, och det tycker jag att vi har kapacitet att göra. Men det är mycket som måste stämma, alla måste prestera annars förlorar man. Alla lag som går till steg 5 är riktigt bra, och gör du en mindre bra match torskar du direkt.

Om ni ska gå till semifinal måste ni slå ut två lag ur trion IFK Skövde, IFK Tumba och OV Helsingborg, vilka lag har ni bakom er när gruppen är färdigspelad?

- Jag tror ju att Skövde är bästa laget i gruppen, så då måste vi Tumba och OV bakom oss. Men man måste förstå att såväl vi som Skövde lika gärna kan hamna sist i gruppen, så jämnt är det.

Vilka lag tror du tar semifinalplatserna i den andra gruppen?

- Den ena platsen är vikt åt Sävehof, men sedan är det jämnare. Känslan säger dock Skånela. De har varit med om det här förr och vet vad det handlar om, de blir hyperfarliga.

I steg 4 var ni inte riktigt nära Sävehof när ni möttes, har ni någon chans mot dem om ni möts i semifinal nu?

- Det har vi absolut. Sävehof kanske är jämnare, men vi är bättre nu än senast vi möttes. Max Darj hade till exempel bara en träning i benen efter sin handfraktur då, nu är han nog i sitt livs form skulle jag vilja påstå.

Just Max Darj nämns ofta som en nyckelspelare för er, hur ser du på det?

- Jo men så är det helt klart, Max är vår startmotor och vårt hjärta. Det är han som drar med de andra när det kanske är lite motigt. Hans försvarsspel är uppoffrande och framåt blir han bara bättre och bättre.

Andra spelare som är viktiga?

- Jag vill egentligen inte sätta någon för någon annan, alla har tydliga roller och olika uppgifter. Allt är lika viktigt och om inte allting fungerar blir det inte bra. Dock ska jag inte sticka under stol med att vårt skytte från Marcus Dahlin, Jonatan Jacobsson och Jakob Brunngård Haglund självklart är jätteviktigt.

Vidare så ryktas det om att du ska göra något mycket speciellt om ni vinner JSM-guld?

- Haha, ja det kan man ju säga! I ett svagt ögonblick sa jag att jag ska springa hela Kungsgatan endast iförd suspensoar om vi vinner guld. Vi får väl se hur det bli, tror inte att Polisen skulle bli så glada om jag gjorde det.

Slutligen, är det något du vill tillägga?

- Ja, jag hoppas att så många alingsåsare som möjligt tar sig ner till Lund och stöttar oss. Och alla som inte kommer ner hoppas jag stöttar oss via gästboken och annat.

Då tackar vi och skickar ett stort lycka till.

- Tack så mycket!

Skrivet av Martin Johansson   
2010-03-12 11:19