HP säkrade topp 3-placering

HP Alingsås begav sig idag till Tibro för en mycket svår bortamatch. På papperet är HP så klart bättre än Tibro, och man visade att det också var så i verkligheten. Pausledning 12-11 blev till slut seger med 29-25.

Matchen började dock inte alls bra för Andreas Stockenbergs grabbar.

- Vi låg under med 4-0 och jag tog en rekordtidig time out med bara fem mintuer spelade, säger Stockenberg.

Time outen fick önskad verkan och HP gjorde direkt fem raka mål. Resten av halvleken förde man spelet och kunde gå till pausvila med ledning 12-11.

I andra halvlek var det inget större snack om saken, HP var bättre och ledde som mest med sju mål.

- V imatchade stora delar av JSM-laget idag och jag är nöjd med vad de presterade. Bäst var Jakob Brunngård Haglund, Tibro hade problem med honom och satte en punkt med 20 minuter kvar, säger Stocken.

Med Jakob punktad tog Marcus Dahlin över showen, och som ett brev på posten kom nästa punktmarkering. Då var det dags för näste tvåmetersman i form av Jonatan Jacobsson att ta över.

Mot slutet av matchen närmade sig Tibro lite och när slutsignalen ljöd hade HP vunnit med 29-25.

- Utöver niometarna får även Max Darj ett extra plus, han är vår startmotor och vårt rivjärn, avslutar Stockenberg.

Tack vare segern säkrade HP en topp 3-placering i division 2 västra, inte illa av en nykomling. Mölndal kan teoretiskt gå förbi, men då ska de vinna samtliga sina kvarvarande matcher och ta in 43 mål  samtidigt som HP förlorar sina.

HP Tibro - HP Alingsås 25-29 (11-12)

Alingsås: Marcus Dahlin 7, Jakob Brunngård Haglund 6, Victor Carlsson 6 (2), Max Darj 5, Jonatan Jacobsson 4, Christoffer Hedberg.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-02-28 22:19