img_1329William Törnqvist.

Större roll för William Törnqvist

Han är inne på sin fjärde säsong i Alingsås HK – och det kommer att bli fler. Nu är tränaren William Törnqvist klar för ett nytt tvåårsavtal, där han kommer att bli huvudansvarig för HP och herrjunior.

– Det är en ynnest att få jobba med handbollen på heltid nu, säger han.

Nyligen blev Simon Nilsson klar som ny tränare för Alingsås P16/15-lag. Nu läggs nästa pusselbit på ledarsidan.

Från och med nästa säsong blir William Törnqvist, som är fostrad i HK Eskil och varit i AHK under fyra säsonger, ansvarig för klubbens HP och herrjunior.

– Det känns kul. Jag har ända sedan jag flyttade hit haft ambitionen att jobba så mycket som möjligt med handbollen. Det är en ynnest att få göra det på heltid nu, säger han.

Törnqvist kommer att ta ett stort ansvar vad gäller talangutvecklingen i elitverksamheten.

– Förutom mitt ansvar för HP och herrjunior kommer jag också att vara behjälplig för handbollsgymnasiet och fungera som ett bollplank från ledarna i A-pojk till HP, säger han.

Vad är din målbild med de här två kommande åren?

– Dels att vara med och utveckla hela verksamheten, den ska hålla en så hög nivå som möjligt. Det ska vara attraktivt att komma till AHK, oavsett om du kommer härifrån eller utifrån. Men även utveckling på individnivå, att så många spelare som möjligt tar steget från A-pojk till A-laget.

Alingsås HK:s sportchef Christer Mårtensson:

– William är en ung och spännande tränare som vi under en längre tid tittat på en större roll för. Det känns jättebra att vi även fortsättningsvis kommer att jobba vidare, och nu pågår arbetet med att sätta organisationen runtom honom.

Samtidigt står det klart att Mattias Flodman lämnar AHK efter fyra säsonger. Han är nu klar som ny tränare i Skånela IF.

– Vi tackar Mattias för hans arbete hos oss och önskar honom stort lycka till i kommande uppdrag, säger Christer Mårtensson.

Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-03-19 13:29