HP flyttas ner till division 2

Säsongen är över för HP Alingsås som efter förlust hemma mot Baltichov är klara för nedflyttning till division 2. Slutresultatet skrevs 27–29 (12–16).
– Vi har varit för ojämna i prestationerna, analyserar William Törnqvist efter nedflyttningen. 

 

Det var en närmast omöjlig uppgift på förhand för HP-killarna. Seger med minst 18 bollar hade räddat HP från direkt nedflyttning. 

– Vi chansspelade i början för att ha en hypotesisk chans. Men vi fick inte riktigt träff i anfallsspelet utan slarvade istället. Vi var inte tillräckligt påkopplade inledningsvis. I andra halvlek gav vi dem en match men det var stolpe ut för oss och stolpe in för dem. Det är talande för säsongen, menade huvudtränare William Törnqvist. 

Totalt samlade HP Alingsås ihop tio poäng på 22 omgångar. Därmed blev sejouren i division 1 kortvarig, endast en säsong. I höst väntar spel på nytt i division 2. 

– Vi har jättenyttiga erfarenheter att ta med oss in i nästa år. Det gäller att bygga upp oss som individer och utveckla i lagom takt. 

Enligt Törnqvist förtjänar lagkaptenen Alexander Regen beröm för sina insatser under säsongen. 

– Han kommer ner från herrlaget och har en klanderfri inställning varje match. Han bidrar med mycket på och utanför plan och har betytt mycket för oss. Över säsnongen är det han som sticker ut. 

HP Alingsås – IK Baltichov 27–29 (12–16)

 HPA: Adam Svensson 6, Alexander Wedin 5, Hjalmar Macfie 4, Ronny Nummelin 3, Pontus Josefsson-Säll 2, Amadeus Persson 2, Jonathan Sandberg 2, Isak Hane 2, Isac Norder. 

 IKB: Alex Erixon 5, Hannes Rybo 5, Viktor Granholm 4, Alexander Hellgren 4, Marcus Källström 4, Samuel Engelhardt 3, Sebastian Martinez 2, Albin Malmberg Ek, Rasmus Rådberg. 

 Straffar:
* HPA: 1/1.

* IKB: 0/0.

 Utvisningar
* HPA: 4x2 min.
* IKB: 3x2 min.

 Domare: Björn Larsson & Markus Sandberg. 

 

Publik: 2.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2020-03-15 11:24