Wasaiterna krossade HP

HP hade som väntat ingen chans när man idag mötte Wasaiterna. Wassarnas segersiffror skrevs till hela 40-24 efter 18-12 i paus. Segern innebär att Wasaiterna är klara för division 1 nästa säsong.

Förutsättningarna var inte de bästa, men HP gjorde ändå en ok första halvlek trots att man förlorade den med 18-12.

- Vi gjorde vad vi kunde, vi kom inte åt dem riktigt bakåt men jag är ändå nöjd med att vi försöker, sade HP-tränaren Andreas Stockenberg efter matchen.

Det saknades såväl längd, kilon som rutin denna afton. Tre spelare, Max Darj, Johan Fagerlund och Pontus Johansson, deltog i A-lagets CL-match igår, Jonathan Svensson är utlånad till Heid med Jonatan Jacobsson och och Marcus Dahlin saknades på grund av sjukdom respektive skada. De saknade spelarna till trots ville Stockenberg inte skylla förlusten på det.

- Ärligt talat så tror jag inte att vi hade haft en chans även om vi ställt upp med absolut bästa laget. Wasaiterna är ett mycket bra division två-lag och kommer att klara stå sig mycket väl i konkurerrensen i division ett, konstaterade Stockenberg.

I andra halvlek var Wasaiterna helt överlägsna och gjorde lite som man ville. Till slut vann med med hela sexton mål; 40-24.

- Jag tycker att vi vek ner oss lite faktiskt, och det är jag inte nöjd med. Samtidigt kanske man får ha lite förståelse för det, sade Stockenberg.

Bästa spelare i HP var Jakob Brunngård Haglund (9 mål) och Linus Johansson (8 mål).

- Jakob var bra i första halvlek medan Linus var den ende av våra spelare som höll en bra nivå matchen igenom, avslutade Stocken.

Wasaiterna - HP Alingsås 40-24 (18-12)

Wasaiterna: Robert Fasnacht 13, Robert Carlsson 12, Davidsson Da Cruz 5, Erik Hallbert 2, Kim Anlow 2, Ali Farahani 2, Jerry Crona 2, Rabi Asmar, Mattias Carlsson, Mikael Pyhntinen.

HP Alingsås: Jakob Brunngård Haglund 9, Linus Johansson 8, Victor Carlsson 4, Filip Börjesson 2, Alexander Artinger 2, Robin Persson.
Skrivet av Martin Johansson   
2010-02-14 22:42