Stolpe ut mot Sävehof

HP Alingsås hade alla chanser i världen att ta revansch på division 1-konkurrenterna HK S-hof. Men mötet på torsdagskvällen slutade till de gulsvartas fördel, mycket tack vare frilägesmissar och tekniska fel av HP. Slutresultatet skrevs 22–19 i Partille Arena.
– Vi spelade jättebra försvar- och målvaktsspel. Men vi brände alldeles för många lägen när vi hade häng på dem, summerade William Törnqvist efter slutsignal.

Ungdomsderbyt mellan HK S-hof och HP Alingsås bjöd på en jämn första halvlek. Men trots den tajta matchbilden i Partille Arena gick hemmalaget Sävehof ut med ledning 10–6. Bland annat ett resultat av hemmalagets fina försvarsspel men även av HP:s misstag framåt.  Mellan minut 9 och 20 var gästerna mållösa.

– Vi hade lite problem med vårt uppställda anfallsspel i första halvlek. Men det blev bättre i andra. Vi gjorde exempelvis dubbelt så många mål, kommenterade huvudtränare William Törnqvist.

När Alingsås väl nätade var det framförallt genom andra fas-kontringar ledda av Jacob Lundahl. Sävehof å andra sidan var lyckosamma i sitt uppställda anfallsspel med lyckade kombinationer och maskerade niometersskott.

– De hade långa anfall och stressade sedan oss när de gjorde mål. Vi tog snabba avslut och tappade lite tålamod. Vi hade kunnat skapa oss bättre lägen än vad vi gjorde, fortsatte Törnqvist gällande den första halvlekens målskörd.

Glädjande var att Kenan Omerovic tog med sig förra veckans fina form och stod för ännu en vass målvaktsinsats. 19-åringen räddade HP flera gånger i andra halvlek med ett par dubbelräddningar i viktiga lägen av matchen.

Som mest i andra halvlek låg HP under med sex bollar, då i ställning 17–11 med 16 minuter kvar att spela. Framförallt var det bakåt som det brast i en period vilket Sävehof inte var sena med att utnyttja. 

Men HP tog sig i kragen och spelade upp sig rejält mot slutet. Ett allt stabilare försvarsspel skapade spänning på slutet.

I takt med att Sävehof gång på gång sprang in i gästernas försvarsmur kunde HP äta sig ikapp i målprotokollet. Med två minuter kvar var ställningen 21–19 till Sävehof.

Tyvärr blev det inga fler reduceringar för HP. Slutresultatet skrevs tunga 22–19 till S-hof som vann välförtjänt mot ett ineffektivt Alingsås.

– Vi brände alldeles för många lägen. Speciellt när vi hade lite häng på dem. Då brände vi tre-fyra frilägen vilket vi inte har råd med mot Sävehofs lag på banan idag. Då blir det svårt, fortsatte Törnqvist.

Nästa match för HP spelas redan på lördag då man gästas av HK Ankaret i Nolhagahallen. Skåningarna ligger för närvarande på en fjärdeplats i tabellen och har samlat ihop 16 poäng jämfört med HP:s nio.

– Vi gjorde en jättebra insats överlag. Vi har ingen tid att älta det här. Vi har ny match på lördag så vi får vara besvikna ikväll men sedan är det träning på fredag. Vi har ändå en go känsla efter tre bra matcher efter uppehållet. Alla matcher är lika viktiga nu, avslutade Törnqvist. 

Vad blir fokuset fram till matchen på lördag?

– Vi ska kolla på lite fler lösningar på vårt uppställda anfallsspel.

HK S-hof – HP Alingsås 22–19 (10–6)

IKS: Andras Koncz 9, Emil Berlin 5, Christoffer Brännberger 3, Anders Forsell Schefvert 2, Hugo Johansson 2, Emanuel Steen.

AHK: Jacob Lundahl 5, Alexander Regen 5, Alexander Wedin 3, Joshua Mesias Wästerlund 2, Adam Svensson 2, Hjalmar Macfie, Pontus Josefsson Säll.

Straffar:
* IKS: 3/5.
* AHK: 0/0.

Utvisningar:
* IKS: 2x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Målutveckling: 3–2 (5 min), 4–4 (10 min), 5–4 (15 min), 8–4 (20 min), 10–5 (25 min), 10–6 (30 min), 12–8 (35 min), 14–10 (40 min), 17–12 (45 min), 17–14 (50 min), 19–15 (55 min), 22–19 (60 min).

Domare: Björn Larsson & Markus Sandberg.

Publik: 221.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2020-01-23 21:45