HP-förlust mot Drott

HP Alingsås räckte inte till borta mot HK Drott och förlorade med 24–29, Målbäst hos gästerna blev Isak Hane och Alexander Wedin med fyra mål vardera.
– Vi var för bleka överlag och inte tillräckligt spetsiga, sade tränare William Törnqvist.

– Vi fick en usel start, det känns inte alls som att vi är påkopplade. Vi hamnade under med fem bollar och lyckas aldrig komma ikapp. Vi försökte med lite olika grejer. Vi spelade sju mot sex i andra halvlek men får inte stopp bakåt i de perioderna. Vi var för bleka överlag och inte tillräckligt spetsiga, berättade Törnqvist.

Lördagens förlust var HP:s andra i rad sedan det oavgjorda resultatet borta mot IFK Karlskrona.

– Vi pratade om att vi skulle stå bra bakåt och låta dem skjuta lite utifrå. Men vi fick lite för dåligt stopp bakåt och var inte vassa i kontringarna sedan. Deras mittsexa skapade stora sår i försvar när vi inte kom runt honom, fortsatte Törnqvist.

Härnäst väntar hemmamatch mot HK Ankaret. Avkast i Nolhagahallen är 15.30 nästa söndag.

– Det är bra lag hela tiden. Vi har inte råd att göra några halvinsatser. Vi måste komma upp i insatserna och slipa bort de tekniska felen. När matchen står och väger behöver vi vara skarpare. Vi måste komma upp i en högre nivå helhetsmässigt för att ta poäng i division 1.

HK Drott Halmstad – HP Alingsås 29–24 (15–9)


HKD: Daniel Högström 7, Calle Almander 6, Theo Andersson Hjert 5, Erik Ekstrand 5, Emil Almander 4, Hugo Sivertsson, Anton Andersson.

AHK: Isak Hane 4, Alexander Wedin 4, Joshua Mesias Wästerlund 3, Ronny Nummelin 3, Hjalmar Macfie 3, Pontus Säll 2, Adam Svensson 2, Kenan Omerovic, Linus Höj, Amadeus Persson.

Straffar:
* HKD: 5/5.
* AHK: 3/3.

Utvisningar:
* HKD: 5x2 min.
* AHK: 5x2 min.

Domare: Magnus Bergman & Charlie Ovander.

Publik: 139.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-11-17 10:24