Retsamt kryss i Karlskrona

HP Alingsås var länge i underläge borta mot klassikerlaget IFK Karlskrona. Men mot slutet såg det ut som att HP skulle vända och vinna. Men ett bommat anfall i slutsekunderna gav fulltidsresultatet 26–26.
– Det är dubbla känslor. Det är alltid surt att inte ta två poäng men samtidigt så ledde de från minut 25 till 58, kommenterade en ambivalent William Törnqvist.

Det var ingen lättvindig motståndare HP Alingsås ställdes mot under söndagseftermiddagen. IFK Karlskrona med 32 säsonger i högstaligan och 22 poäng bakom Alingsås HK i Handbollsligans maratontabell visade sig bli en tuff nöt att knäcka. 

– Vi sa innan matchen att vi inte var nöjda med några hedersamma förluster. Vi ville steppa upp ytterligare en nivå och vara påkopplade från start. I viss mån är vi ju det utifrån en poäng men det finns mer att ta av ändå, menade William Törnqvist efter matchen.

Karlskrona inledde starkast. Inför sin luttrade men ivrigt påhejande hemmapublik tog IFK tag i taktpinnen. Efter tio minuter var ställningen 6–4 till Karlskrona, som även missade en straff under starten.

I tvåmålsunderläge släppte sedan HP på bortanerverna och blev sakta men säkert varma i matchkläderna. Sex raka fullträffar vände rejält på ställningen. Nils Mellerts första mål innebar 11–7.

– Vi fick till vårt tryckspel på ett bättre sätt. Vi trycker bra i hela matchen, sa William Törnqvist.

Den första halvleken slutade 15–13 till Karlskrona, som på nytt hittade luckor i HP:s försvar.

Efter pausvilan hittade några nyfikna ögon från herrlandslaget till hallen och kikade på andra halvlek. Bland annat AHK:arna Felix Claar, Max Darj och Mikael Franzén. 

I andra halvlek lyckades hemmalaget länge hålla sitt avstånd till HP nere på två mål. Det var inte förrän i 57:e minuten som HP var ikapp igen. Denna gången genom Joshua Mesias Wästerlund som snyggt blev uppväxlad av Jacob Lundahl.

Lundahl imponerade på publiken i Karlskrona. Med sina åtta mål utsågs han till gästernas bästa spelare.

– De som kommer ner från A-laget ska ta mer ansvar och visa att de håller på en högre nivå, så det är så det ska vara. Jacob visade det idag, berömde huvudtränare William Törnqvist.

Med stark vind i ryggen och ett ramstarkt försvar fick HP de två poängen i egna händer under matchens absoluta slutsekunder. Men ett missat skott i sista anfallet fastställde slutresultatet. 26–26 och delad pott mellan Karlskrona och HP.

– Dubbla känslor just nu givetvis. Alltid surt att inte ta två poäng när vi har sista skottet. Men samtidigt leder dem från minut 25 till 58 så någonstans kanske det var rättvist med delad poäng, kommenterade "Wille" efter matchen och fortsatte:

– Vi står jättebra bakåt i stora delar av matchen. Sen när det står och väger i mitten av andra så är vi inte tillräckligt skarpa i avsluten. Vi missar fyra-fem frilägen och det har man inte råd mot ett sådant här bra motstånd. Istället för att rycka där med några bollar så fick vi gneta oss kvar i matchen.

Därmed bryter HP den tre matcher långa förlustsviten. Härnäst väntar hemmamatch mot serieledarna Anderstorps SK. Avkast den nionde november är 14.15 i Nolhagahallen.

– Jag tycker att vi dels behöver slipa bort de här frilägensmissena. Vi behöver vara lite mer kliniska i avsluten. Sen finns de saker i vårt anfallsspel som vi kan utveckla för att komma till ännu bättre lägen, avslutade Törnqvist.

IFK Karlskrona – HP Alingsås 26–26 (15–13)

KAR: Johannes Sandgren 6, Axel Råmhed 4, Victor Grevstad 4, Melker Elisson 3, Daniel Tollin 3, Niklas Grundsten 2, Jasmin Arifagic 2, Jonatan Segle, Daniel Henriksson.

AHK: Jacob Lundahl 8, Alexander Wedin 6, Joshua Wästerlund 3, Isak Hane 3, Alexander Regen 3, Nils Meliert 2, Hjalmar Macfie.

Straffar:
* KAR: 2/3.
* AHK: 2/3.

Utvisningar:
* KAR: 0x2 min.
* AHK: 1x2 min.

Målutveckling: 3–2 (5 min), 6–4 (10 min), 7–8 (15 min), 7–11 (20 min), 12–12 (25 min), 15–13 (30 min), 16–14 (35 min), 19–16 (40 min), 21–18 (45 min), 22–20 (50 min), 25–23 (55 min), 26–26 (60 min).

Domare: Sandro Smailagic & Adam Nilsson.

Publik: 200.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-10-27 20:10