Div 1-kval mot Kävlinge

HP Alingsås börjar nästa vecka sitt kvalspel till division 1 mot skånska Kävlinge HK. Första matchen spelas borta på onsdag klockan 19:30.
– Det ska bli väldigt roligt, kommenterar HP-tränaren Mattias Flodman kort.

HP avslutade grundserien i tvåan med storseger borta mot Tibro. 19–32 skrevs slutresultatet där Gunnar Bodin blev målbäst med sju mål.

– Inget av lagen hade något att spela för. Ändå tycker jag att vi klarar av att hålla uppe det fokus som krävs. Vi gjorde det som förväntades, berättar Mattias Flodman.

Nu väntar kval till division 1 mot Kävlinge HK. Skåningarna slutade trea i sin serie bakom HK Drott. Första matchen spelas nästa vecka på onsdag. Kävlinge börjar kvalserien hemma medan HP avslutar i Alingsås med den andra och eventuellt tredje matchen.

– Det ska bli kul med matcher som betyder någonting. Nu i helgen är det JSM men sedan är det fokus på onsdagen. Vi ska ge oss själva chansen att gå till division 1, fortsätter Flodman. 

Vid avancemang mot Kävlinge väntar HP Skövde 90 i ett andra kvalmöte. Värt att notera är att Alexander Regen och Erik Andreasson som nyligen gjort framträdanden i A-laget ej kommer kunna medverka i kvalet mot Kävlinge. 

Spelschema:

On 27/3 19:30 Kävlinge HK - HP Alingsås Korsbackahallen A
Lö 30/3 16:00 HP Alingsås - Kävlinge HK Nolhagahallen
Ti 2/4 19:30 HP Alingsås - Kävlinge HK Nolhagahallen

 


Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-03-20 16:25