Försvarsstarkt HP besegrade Café Lillan

HP Alingsås följde upp derbysegern med en storvinst mot Café Lillan. Spänningen i Estrad var över tämligen fort, HP ledde med 15–4 i halvtid. Slutsiffrorna skrevs 33–16 efter bland annat sju mål av 18-årige Adam Svensson.
– Vi försvarade väl i första halvlek och hade ett bra fokus då, sade Mattias Flodman efter segern.

HP Alingsås inledde väl och tog snabbt ledningen med 4–1. Café Lillan kom till Estrad med bara två avbytare och hängde med till en start. Men det dröjde inte särskilt länge innan klasskilnaden uppenbarade sig.

– Vi är ett bättre lag och kan ösa på lite mer än vad dem kan. De orkade inte riktigt med, berättade Mattias Flodman, huvudtränare i HP.

Jonathan Östergren satte halvtidsresultatet 15–4, en ointaglig ledning för gästerna. HP hade sedan ingen större press i andra halvlek. Den femtonde vinsten för säsongen var snabbt ett faktum. Målbäst i HP blev Adam Svensson med sju mål.

– Adam tog för sig och gick för det idag. Även Isak Hane och Nils Mellert kämpade på bra. Men det var en ganska avslagen match överlag. Det blev aldrig någon intensitet, förklarade Flodman som inte var helt nöjd med laginsatsen.

– I andra halvlek gjorde vi det lite för svårt för oss själva. Vi valde det svåra alternativen istället för att spela enkelt. Vi krånglade till det och löper inte linan fullt ut som vi kommit överens om, fortsatte han.

I och med de två poängen rycker HP ifrån Sörhaga som förlorade på lördagen. Nästa match spelas den andra mars borta mot Backa HK.

HP Alingsås – Café Lillan HF 33–16 (15–4)

HPA: Adam Svensson 7, Isak Hane 5, Hjalmar MacFie 3, Gunnar Bodin 3, Jonathan Östergren 3, Jonathan Sandberg 3, Jacob Lundahl 3, Nils Mellert 2, Alexander Wedin 2, Anton Klingvall, Alexander Regen.

CHF: David Da Crus 5, Mattias Kasberger 3, Mattias Liifv 3, Magnus Hansson 3, Christoffer Arpfjord, Daniel Hansson.

Utvisningar:
* HPA: 3x2 min.
* CHF: 1x2 min.

Straffar:
* HPA: 2/2.
* CHF: 2/3.

Domare: Alice Watson & Line Welin.

Publik: 46.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2019-02-24 20:38