Enkel HP-seger utan 01:orna

HP Alingsås kom till spel mot Rosendals IK utan majoriteten av sina 01:or. Det spelade dock föga roll då HP vann matchen med slutsiffrorna 33–19 (11–10).
– Vi hade riktigt bra inställning och bjöd inte på mycket bakåt, kommenterade huvudtränare Mattias Flodman.

 

HP Alingsås åkte till Göteborg för möte med Redbergslids akademilag Rosendals. HP-truppen bestod utöver Jacob Lundahl enbart av 98:or, 99:or och 00:or. De födda 01 var iväg på skolresa till Berlin.

 

Första halvlek tillhörde HP. 18 minuter in på matchen ledde man med 10–4 och hade kopplat ett järngrepp. Men då tog HP en rad utvisningar och en stund senare var hemmalaget en boll bakom gästerna. Halvtidsresultatet skrevs 10–11.

– De utvisningarna gjorde att vi inte stack ifrån ytterligare i målprotokollet och avgjorde matchen där och då, sade Mattias Flodman efter slutsignal.

Disciplinen var tillbaks lagom till starten av andra halvlek och rycket kom direkt efter halvtidspausen. 14–20 var ställningen efter 37 minuter och därefter var det inte mycket att spela om.

– Vi hade ett fantastiskt försvar- och anfallsspel i andra halvleken. Vi håller oss till det vi har sagt innan och har ett stort fokus. Alla spelare ska ha en eloge för dagens insats, menade en nöjd Flodman.

– Om jag ska nämna någon som gör det extra bra är det Alexander Wedin, Kenan Omerovic och Anton Klingvall, fortsatte han.

Vinsten innebär att HP fortsätter att jaga IK Baltichov i toppen av Division 2. Nästa match spelas den tolfte januari då man ställs mot Brukspojkera, denna gång på hemmaplan.

Rosendals IK–HP Alingsås 19–33 (10–11)

RIK: David Milosavljevic 7, Emil Hodzic 5, Melker Norrman 4, Joakim Danling, Gabriel Molin, Gerard Mach.

AHK: Alexander Regen 9, Gunnar Bodin 5, Anton Klingvall 5, Alexander Wedin 5, Erik Andreasson 3, Jacob Lundahl 2, Jonathan Östergren 2, Isak Hane 2.

Utvisningar:
* RIK: 0x2 min.
* AHK: 5x2 min.

Straffar:
* RIK: 3/2.
* AHK: 2/1.

Domare: Jerker Knutsson & Tony Holmberg.

Publik: 30.

Skrivet av Olof Thyrelius   
2018-12-16 18:30