HP föll mot S-hof

Med tre nyckelspelare borta blev S-hof ett övermäktigt motstånd för HP Alingsås.
Gästerna vann söndagens möte i Estrad med 23-33 (8-16).
– Men killarna kämpade och försökte, säger HP-tränaren Karen Brödsgaard.

Det är klart att HP Alingsås åker ur division I. Men ambitionen är att avsluta seriespelet så vasst som möjligt och fortsätta att utmana och utvecklas.
– Ja, det är viktigt. Både för inspirationen och kvaliteten på våra träningar. Många av killarna har också JSM att ladda för nästnästa helg, säger Karen Brödsgaard.
AHK:s juniorer spelar då Steg 4 i Malmö. Det vill säga på samma plats som andra HP-lirare var med och knep JSM-silver förra våren.

HP-debut för Klingvall
Mot S-hof, Sävehofs farmarlag, saknade HP Alingsås en handfull spelare. Bland dem tunga trion Anders Alfredsson (elit), Gunnar Bodin och Kasper Wallouch Lindholm. Alfredsson och Bodin var avstängda, Wallouch Lindholm skadad.
Därtill hade flera andra i laget varit krassliga under veckan.
Resultatet blev att tre juniorer födda 1999 fick chansen: Luan Gasinus, Anton Klingvall och Jonathan Östergren. För Anton Klingvall var det debut i HP-tröjan.
– Killarna slet och det är motiverande för dem att känna på vad som faktiskt krävs i division 1, säger Karen Brödsgaard.

Samuel bäste hemmaspelare 
S-hof gick i från tämligen snabbt. Framför allt hade HP svårt att få stopp på talangfulle mittnian Oskar Sunnefeldt som gjorde 13 mål. 8-16 i halvlek blev 23-33 vid full tid.
– S-hof är bra. När vi gjorde en del tekniska fel fick vi dessutom snabba kontringar emot oss. 
Högersexan Samuel Lindberg utsågs till bäste hemmaspelare.
– Jag tycker som sagt även de unga killarna ville mycket. Jonathan Östergren jobbade för att fylla Gunnar Bodins roll och Luan Gasinus slet bakåt. Sedan ska Herman Holmberg har beröm för hur han kommunicerade och styrde i försvaret, säger Karen Brödsgaard.

Målskyttar, HP Alingsås: Samuel Lindberg 6, Benjamin Helander 5, Herman Holmberg 5, Linus Eriksson 4 och Erik Andreasson 3.

Skrivet av Martin Holmberg   
2017-03-06 22:35