HP-förlust mot Karlskrona

HP Alingsås spelade i lördags en viktig match borta mot bottenkollegan IFK Karlskrona, en match som trots fina intentioner tyvärr förlorades med 22–27.

Lagen följs åt i första halvlek. Båda lagen spelar ett bra försvar med två bra målvakter bakom. HP startar matchen i ett offensivt 3-2-1 och får bra utdelning för det. Gunnar Bodin jobbar mycket bra som center och Oscar Öhman har en hög procent i målet. Några missade skott framåt gör att Karlskrona får några enkla kontringar som gör att de leder efter första halvlek.

Andra halvlek blir en ryckig historia. HP får några utvisningar som gör att det blir svårt att komma ifatt. Karlskrona gör några ryck i andra halvlek men HP ger sig inte och kämpar sig tillbaka. HP fortsätter matchen igenom med ett bra försvarsspel och kommer till flera fina lägen framåt. I 6 mot 6 så har HP bra koll på Karlskronaspelarna och visar upp en bra aggressivitet. Men några utvisningar blir kostsamma och förstör rytmen i det fina försvarsspelet.

Tyvärr så räckte det inte till poäng men insatsen lovar gott inför kommande matcher.

Hela laget gör en bra insats och kämpar hela matchen igenom. Men några som ska få lite extra plus är Gunnar Bodin för sitt fina försvarsspel och Linus Eriksson som gör en bra insats framåt. Även Oscar Öhmans första halvlek ska nämnas.


IFK Karlskrona–HP Alingsås 27–22 (12–10)

Målskyttar:

Gunnar Bodin 5
Linus Eriksson 5
Benjamin Helander 4
Samuel Lindberg 3
Herman Holmberg 2
Anders Alfredsson 2
Kasper Wallouch Lindholm 1
Skrivet av Mattias Flodman   
2017-02-13 13:25