Vasst HP föll i slutminuten

Säsongens kanske bästa match. Ändå blev HP Alingsås utan poäng i lördags. Hemmalaget Kroppskultur vann med minsta möjliga marginal: 21-20 (11-9).
– Vi gör en jättebra insats. Alla levererar och det enda vi inte är nöjda med är att vi blev utan poäng. En var vi värda, säger biträdande tränaren Mikael Svensson.

Matchbilden blev diametralt motsatt den i höstens möte. Då svarade HP Alingsås för ett rejält bottennapp. Ett mycket belåtet Kroppskultur kunde resa hem till Uddevalla efter storseger 43-24.
I Agnesbergshallen hölls publiken –  443 betalande – i oviss spänning ända in i slutsekunderna. HP Alingsås hade kvitterat till 20-20 med en minut kvar. Kropps gjorde 21-20, men HP hade sista anfallet. Benjamin Helander utmanade Kropps försvar och med bara sekunder kvar blåste domarna.
Straff Alingsås, trodde alla.
Men icke. 
Istället var det Helander som åkte på en offensiv foul. Ridå ner för HP.
– Vi skyller inte på domarna. Men vi hade oflyt sista minutrarna. Även Kasper Wallouch Lindholm fick en tveksam tvåa, säger Mikael Svensson.

Öhman knep 60 procent
Även om HP inledde starkast – gick fram till 5-2 – var det Kroppskultur som styrde större delen av matchen. Ledning 11-9 i halvtid, 17-13 en bit i andra och ända in mot upplösningen med 20-17.
Men HP Alingsås gav aldrig upp.
– Hela laget var som sagt riktigt bra. Vi drabbades inte av någon kostsam dipp som vi ofta gjort, säger Mikael Svensson.
En trio tycker han sken litet extra:
* Benjamin Helander, som också utsågs till matchens lirare.
* Oscar Öhman, som ersatte Almin Brdar i halvtid och knep magnifika 60 procent.
– Almin gör en bra match, Oscar sin bästa för säsongen.
* Anders Alfredsson (elit) som på nytt gjorde stark insats både i försvar och anfall. I lördags dessutom säkerligen extra motiverad av att möta före detta lagkompisarna i Kroppskultur.

Målskyttar, HP Alingsås: Benjamin Helander 7, Anders Alfredsson 4, Gunnar Bodin 4, Herman Holmberg 2, Linus Eriksson, Samuel Lindberg och Kasper Wallouch Lindholm.

Skrivet av Martin Holmberg   
2017-01-29 13:15