anders_alfredsson_hp_warta_170122
                                                                                                                  Foto: Martin Holmberg.

HP knockade Warta

HP Warta är HP Alingsås favoritlag i söderettan. Söndagens hemmamatch vann det unga alingsåsgänget med 31-27 (16-10).
– En stark insats av hela laget, säger biträdande tränaren Mikael Svensson.

HP Alingsås har så här långt haft svårt att vinna i seriespelet. Ett av undantagen är matcherna mot Warta. I december vann HP i Lundbystrandshallen i Göteborg och i går var det dags igen.
– Wartas mål är snabb comeback i allsvenskan. Så vi måste vara jättenöjda, säger Mikael Svensson.
HP, som åter har Nolhagahallen som hemmaarena, visade attityd direkt. Tufft försvarsspel ledde till kontringar som förvaltades väl. Drygt tio minuter in i matchen var ställningen 11-4.
– Vi spelade precis som vi pratat om. Tack vare ett bra försvar ville vi få till snabba omställningar, säger Mikael Svensson.

Pettersson matchens lirare
VM-slutspelet i Frankrike innebär ju att Handbollsligan har uppehåll. Det i sin tur innebar att HP Alingsås fick chansen att förstärka laget med Tobias Sandberg. Trots att han spelade mest försvar gjorde Sandberg åtta mål och blev till slut lagets hetaste målskytt.
– Tobias gjorde det bra. Liksom hela laget. Våra kanter var riktigt vassa. Som när Erik Andreasson går in och sätter flera avgöranden lägen i andra, säger Mikael Svensson.
Avgörande är ett nyckelord. För trots att HP gick på knock första kvarten gav Warta aldrig upp. Successivt jobbade göteborgarna sig sånär ikapp. Men bara sånär. Som minst var marginalen med tio minuter kvar att spela. Då visade resultattavlan två bollar upp för HP.
– I halvtid peppade vi varandra inför att en sådan situation kunde uppstå. Ofta blir matcher jämna även när ett lag dragit iväg tidigt. Så strongt av oss att hålla emot och till slut dra ifrån lite igen, säger Mikael Svensson.
Till bäste spelare hemmaspelare utsågs målvakten Erik Pettersson.

Målskyttar, HP Alingsås: Tobias Sandberg 8, Anders Alfredsson (elit) 6, Samuel Lindberg 5, Benjamin Helander 4, Erik Andreassson 3, Gunnar Bodin 3, Kasper Wallouch Lindholm och Ludvig Åstrand.

Skrivet av Martin Holmberg   
2017-01-22 22:03