ludvig_astrand_torslanda_170106
Ludvig Åstrand, fyramålsskytt mot Hisingen Torslanda.                            Foto: Martin Holmberg.

HP föll i Torslanda

HP Alingsås inledde 2017 med att förlora. Hisingen Torslanda vann fredagens match i hemmahallen med 34–22 (16–10).
– När vi tappade tålamodet framåt blev vi straffade direkt, säger biträdande tränaren Mikael Svensson.

Unga HP matchade en yngre uppställning än vanligt. Kvartetten Anders Alfredsson (från elitlaget), Benjamin Helander, Samuel Lindberg och Erik Pettersson saknades. Därtill finns Måns Gerdtsson, som spelade för HP under större delen av hösten, numera i allsvenska Önnered.
Så trots en vass och optimistisk inledning vägde HP i längden lätt mot det både mer storvuxna och rutinerade hemmalaget.
– Fram till mitten av första var vi med bra. Men då började tålamodet tryta i anfallspelet och vi fick enkla kontringar emot oss. Totalt tror jag vi släppte in 13 mål på kontringar. Det är inte okej, säger Mikael Svensson. 

Möts på onsdag igen
Även efter paus hade HP en kortare period som framkallade visst hopp. Men mönstret med kontringar och förhållandesvis enkla mål bakåt höll i sig: Hisingen Torslanda kunde dryga ut ledningen och till slut vinna med klara 34-22.
- Det var tre man som bar laget: Gunnar Bodin, Herman Holmberg och Ludvig Åstrand. Det räcker inte och vi har även för få målskyttar i dag. Men nu vänder serien och på onsdag är det vi som tar emot Hisingen Torslanda istället. Då siktar vi förstås på revansch, säger Mikael Svensson.

Målskyttar, HP Alingsås: Gunnar Bodin 4, Herman Holmberg 4, Kasper Wallouch Lindholm 4, Ludvig Åstrand 4, Anders Alfredsson 3 och Linus Eriksson 3.

Skrivet av Martin Holmberg   
2017-01-06 21:32