HP

HP Alingsås i förarsätet

På onsdagskvällen var det dags för HP Alingsås första kvalmatch i bäst av tre mot Brukspôjkera från Värmland. Man vann med uddamålet inför en fullsatt och högljud Deje sporthall.

Matchen igenom stod Alingsåsarna väldigt bra i försvarspelet och man uppträde med en härlig energi. I inledningen så handlade mycket om HPs duktige Kasper Wallouch-Lindholm. Kasper gjorde bortalagets fem första mål och spelade ett väldigt bra försvarsspel.

Efter en jämn första halvlek som slutade 13-12 till HPs favör började den andra halvlek något sämre. En stund in i halvleken var nu Brukspôjkera i förarsätet och en del trodde att hemmalaget, som inte förlorat i sin hemmaborg på över två år, skulle göra det avgörande rycket. HP Alingsås ville dock annorlunda, med ca 45 sekunder kvar kom det avgörandet målet på straff som innebar 26-25 till Alingsåsarna och 1-0 i matcher.

Trots publikrekord i Deje med nästan 700 pers starkt hemmastöd på läktarna, lyckades allstå HP Alingsås med något inget annat lag på över två år tidigare gjort. Man slår Brukspôjkera och tar med sig en härlig känsla inför returen som spelas på lördag i Estrad med avkast kl. 14.45. Vid vinst så innebär det att HP fortsatt spelar i division 1 även nästa säsong.

I övrigt förtjänar som tidigare nämnd Kasper Wallouch-Lindholm beröm, även Gunnar Bodin som kommer in och gör det mycket bra samt försvarspelet.

I helgen spelas Potatiscupen i Alingsås och laget hoppas nu på flera hundra åskådare på matchen på lördag. Se till att vara på plats!

Målskyttar
Kasper Wallouch-Lindholm 7, Olle Ek 5, Gunnar Bodin 4, Charlie Aronsson 3, Erik Andreasson 3, Max Holmberg 2, Oskar Hedvall 1, Benjamin Helander 1

Publik 697 pers

Skrivet av Calle EK   
2016-03-29 12:50