HP krossade serieledarna

På tisdagen spelade HP Alingsås hemma mot de obesegrade serieledarna Kroppskultur från Uddevalla. HP fick en riktig fullträff och vann till slut ohotat med 39-29 efter 18-16 i halvlek.

Kroppskultur har startat seriespelet på ett fantastiskt bra sätt med 7 vinster av 7 möjliga. Det skulle således inte bli en lätt uppgift för det unga HP-laget.

Bortalaget tog ledningen med 1-0, sedan var det HP som snabbt ryckte åt sig en 4-1 ledning. HP tryckte i varje avkast och vunnet försvar vilket tröttade ut motståndaren desto längre matchen gick. Kroppskultur visade dock att de är att räkna med, de lyckades komma ikapp till 14-14 i slutet av första halvlek och man började ana att de nu fått igång sitt spel. Första halvlek slutar dock med ledning för de blåklädda efter att ha avslutat första halvlek med några snabba avslut till 18-16.

Hemmalaget ville verkligen ta hem två oerhört viktiga poäng i denna jämna serie, med främst trion Tobias Sandberg, Olle Ek och Oliver Helander i spetsen som drog ett stort lass framåt och gjorde hela 27 mål ihop. Efter ett par viktiga räddningar av Mikael Aggefors så var segern klar. Kroppskultur låg 6 mål efter i protokollet, men då tog återigen hemmalaget kommandot och vann komfortabelt med hela 39-29.

Redan på lördag är det dags för ett nykomlingsmöte för HP. Man reser ner till Växjö för att slåss om ytterligare 2 poäng.

Målskyttar
Tobias Sandberg 11, Olle Ek 10, Oliver Helander 6, Adam Sjöberg 4, Benjamin Helander 2, Charlie Aronsson 2, Kasper Wallouch-Lindholm 2, Max Holmberg 1, Herman Holmberg 1

Matchens lirare
Tobias Sandberg

Publik ca 130 pers

Skribent Calle Ek

2015-11-18 13:26