HP-seger trots krampaktig avslutning

HP Alingsås fortsätter att plocka poäng i division 2 västra. På onsdagskvällen kom säsongens sjunde seger när Lidköping betvingades i Nolhagahallen. Siffrorna skrevs till 35-34 (20-16).

Matchen var en mycket konstig men spännande historia där det med 10 minuter kvar att spela såg ut att bli en bekväm seger för HP.

Annars var det Lidköping som startade matchen bäst och luckrade upp alingsåspojkarnas försvar gång på gång. Men efter ett byte av försvar från 5-1 till 6-0 efter 15 min var det HP som tog över intiativet och vände till ett fyramålsöverläge i paus.

- Tack vare att vi började spela lite försvarspel efter en kvart så fick vi ju lite enkla kontringar, sade en måttligt road HP-coach Andreas Stockenberg.

Andra halvlek startar som den första slutar och HP rycker till sig en sjumålsledning efter cirka 40 minuters spel. Mellan minut 40-50 byter lagen mest mål eller tekniska fel med varandra, och HP:s ledning varierar mellan 4-7 mål.

Med 7 minuter kvar att spela är ställningen 35-30 och matchen känns avgjord. I detta skede började HP bränna frilägen och spela oengagerat vilket tillät Lidköping att knapra in mål efter mål.

Med 30 sekunder kvar, och i ledning 35-34, tog HP time out för att snacka ihop sig om sista anfallet. Av planerna blev det inget, utan man kastade bort bollen med tiotalet sekudner kvar av matchen. Turligt för HP bjöd Lidköping i sista anfallet på ett dåligt inspel, och HP kunde därmed bärga sin fjärde raka segen.

- Vi får vara nöjda att vi tar två poäng idag för Lidköping hade ju faktiskt chansen att kvittera på slutet, säger en kluven Stockenberg efter matchen. Jag är nöjd med poängen och hur vi spelar i sista kvarten i första halvlek, annars är det ingen höjdarmatch från vår sida. Vi måste bli mer noggranna när vi har stora ledningar och inte sluta spela förrän slutsignalen går, avslutar Stockenberg som ville plussa Jonathan Svensson och Kent Fredriksson.

I lidköping handlade det mesta om en trio i form av Christer Holmstrand, Niklas Pettersson och Krisoffer Sanden som tillsammans gjorde 26 av lagets 34 mål.

HP Alingsås - Lidköpings HK 35-34  (20-16)

Alingsås: Jonathan Svensson 11 (2), Victor Carlsson 5, Max Darj 5, Kent Fredriksson 5, Johan Fagerlund 5, Marcus Dahlin 2, Jakob Brunngård Haglund 2.

Lidköping: Niklas Pettersson 11 (3), Christer Holmstrand 10, Kristoffer Sandén 5, Peter Ottersten 3, Robin Holt 2, Johan Antonsen, Emir Beslagic, Simon Bertilsson.

Målvakter Alingsås: Alexander Axelsson 8/32=25% + 0/2 7m, Calle Lindberg 1/8=13% + 0/1 7m.

Utvisningar: Alingsås 6x2 min, Lidköping: 3x2 min.
Skrivet av Martin Johansson   
2009-12-02 23:33