151011

Ny förlust hemma för HP

På söndagen kom säsongens andra hemmaförlust för HP Alingsås. Seriefavoriterna IF Hallby tog med sig de bägge poängen till Jönköping med resultatet 34-28 efter bortaledning i halvlek med 18-13 för gästerna.

Det blev återigen en väldigt målrikt när HP Alingsås spelade sin tredje match för säsongen. Gästerna från Hallby skapade sig tidigt ett försprång vilket man sedan aldrig släppte. Försprångets bidragande orsak var till största del hemmalagets felbeslut i anfallsspelet, vilket gjorde att de mer rutinerade Hallby direkt straffade HP och kunde kontra in majoriteten av sina mål.

En bit in i andra halvlek närmade sig HP i målprotokollet till en bortaledning med endast 22-24, men Hallby lade in ännu en växel och drog ifrån till 23-30. Slutresultatet skrevs till slut 34-28 till bortalagets favör.

Anders Rylander kommenterar förlusten.
- Vi slarvar bort det i första halvlek samtidigt som vi möter ett bra Hallby. Det håller inte att vi släpper in 18 mål på 30 minuter. Det är något vi måste jobba på. I anfallsspelet har vi för många tekniska fel och på denna nivån blir man tyvärr straffad med kontringar i baken direkt. Däremot kämpar vi och krigar matchen igenom och det tar vi med oss till nästa match, avslutar Rylander.

Redan på fredag har HP Alingsås chans till revansch då man möter Kärra HF på bortaplan.

Målskyttar
Olle Ek 10, Oskar Hedvall 5, Tobias Sandberg 4, Charlie Aronsson 3, Benjamin Helander 2(1), Oliver Helander 2, Kasper Wallouch-Lindholm 1, Adam Sjöberg 1

Matchens lirare
HP: Olle Ek
Hallby: Fredrik Wendel (5mål)

Publik ca 200 pers

Skribent Calle Ek

2015-10-12 08:43