Stark bortaseger för HP

HP Alingsås gjorde under söndagen en fantastisk bortamatch i Österporthallen mot Ystads IF dito. Det var en målrik match med två starka lag, där man till slut lyckades vinna med en skön uddamålsseger. Matchen slutade 30-31 till HP Alingsås efter ställningen 18-18 i halvlek.

Redan kl. 07.00 var det dags för samling och ta bussen ner till Skåne. På väg ner längs med vägen var ett matstopp planerat innan man slutligen nådde destination Ystad. Ett Ystads IF U som i första matchen tog en övertygande seger borta mot Hisingen/Torslanda med 32-24. Även idag ställde man ett slagkraftigt lag på banan med en hel del namnkunniga spelare som Emil Hansson, Björkman-Myhr och Lukas Sandell i spetsen.

Första halvlek startade i ett högt tempo och bortalaget stog till en början rätt i försvaret. Sedan lyckades Ystad luckra upp HP-försvaret och göra ett antal mål med Lukas Sandell som främsta målgörare. Trots mycket mål har HP-målvakten Almin Brdar 40% i räddningsprocent, vilket får ses som unikt då ställningen är 18-18 i halvlek.

I omklädningsrummet pratade Anders och Jimmi om att täppa till det bakåt. För att vinna matchen krävs det att man får stopp på Ystads anfallsspel och fortsätta ta kampen framåt. Till en början av andra halvlek så lyckades inget av lagen med försvarspelet, man fortsatte att byta mål och följas åt i målprotokollet. Det var först när det återstod 10 minuter HP Alingsås fick det att verkligen stämma bakåt. Då gör man ett miniryck, Ystad tar time-out och ändrar om sitt försvarsspel till ett högt 5-1 försvar. Detta gav genast effekt och Ystad lyckades återigen vända och återta ledningen. När sedan klockan stod på 58.17 fick hemmalaget en utvisning. En utvisning HP utnyttjar maximalt och lyckas vända underläge till seger med 31-30 och ett stort jubel hörs från de glada bortalaget.

Anders Rylander, ge oss tre nycklar till segern idag?
- Energin i laget idag är mycket bra. Även anfallsspelet och målvakterna gör det bra.   

Ni gör mycket mål framåt, vad avgör att ni gör det så bra idag?
- Vi vågar och har ett bra tålamod matchen igenom. Dessutom gör vi mål över hela planen, vilket också är stor bidragande orsak till att vi får bra utdelning.

Är det någon du vill ge extra beröm för efter dagens match?
- Olle krigar, gör mycket mål och gör det han ska. Kasper förtjänar också beröm idag, viktiga mål och går in som tvåa i försvaret och gör det mycket bra. Överlag är prestationen idag mycket bra.

Målskyttar HP Alingsås
Olle Ek 9, Oliver Helander 7(1), Tobias Sandberg 5, Kasper Wallouch-Lindholm 3, Erik Andreasson 2, Charlie Aronsson 2, Oskar Hedvall 1, Benjamin Helander 1 och Adam Sjöberg 1

Publik ca 150 pers

Skribent / Calle Ek

2015-10-05 08:51